Дивіться «ВІСТІ» на кабельному телеканалі “Трiолан.INFO”

Перша ресурсна кімната та медіатека в інклюзивній школі

У селищі Петриківка відкрили реконструйовану школу із ноу-хау кабінетами – першою в Україні ресурсною кімнатою та медіатекою для дітей з особливими потребами. Тут і відпочити можна, і пограти, і допомогу психолога отримати, дізналися Вісті Ньюс. Кімнату відпочинку для малечі створили з ініціативи голови благодійного фонду Марини Порошенко. У майбутньому такий кабінет планують відкрити у кожній інклюзивній школі Дніпропетровської області.

На Дніпропетровщині при опорній школі села Петриківка 1 вересня відкрили першу в Україні ресурсну кімнату. Тут діти з особливими потребами зможуть відпочивати і навчатись. Мілена стала однією з перших відвідувачок кімнати.

Наталія Коліне, мама першокласниці:

Несподівана така для нас приємність, що є така кімната. І дуже дякуємо за те. Бо ця дитина потребує такої кімнати. Вона потребує саме таких розваг і саме такого відпочинку, і саме такої допомоги психолога.

Ініціатором створення подібної кімнати стала голова благодійного фонду – Марина Порошенко. До слова, саме вона сприяла і появі інклюзивної освіти з початку нового навчального року по всій країні.

Марина Порошенко, голова благодійного Фонду Порошенка:

Вона зроблена так, як мають бути опорні школи по всій Україні. І це дійсно приклад для багатьох регіонів – як треба робити школу, як треба любити дітей. Особливою є і сама школа. Цьогоріч її оновили. Ремонт профінансувала місцева влада.

Юрій Голік, радник голови ДніпроОДА:

До конца этого года еще 13 таких ресурсных комнат появятся в школах Днепропетровской области. Это школы Днепра, Кривого Рога, Новомосковска и Покрова. Это школы, где количество инклюзивных деток где-то 4, где-то 17, где-то 12.

Зараз у Дніпропетровській області майже 10 інклюзивних шкіл, де навчається 400 дітлахів з особливими потребами. У наступні два роки кожен подібний навчальний заклад буде обладнаний ресурсними кімнатами.

Поділитися

з питань співпраці (093) 813-75-44 vistinews.kh@gmail.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється при вказуванні посилання на безпосередню адресу матеріалу і згадуванні назви visti.news. Матеріали з позначкою “реклама” публікуються на правах реклами, відповідальність за зміст несе рекламодавець. © Усі права захищені, 2023