Дивіться «ВІСТІ» на кабельному телеканалі “Трiолан.INFO”

Перша міжнародна конференція для військових з питань ведення бойових дій в умовах міста (25-28.09)

Київ/Львів (МКЧХ). Представники високого рівня з семи армій світу, які нещодавно мали досвід ведення бойових дій в умовах міста, зустрінуться зі своїми колегами зі Збройних Сил України на конференції, яку організовує Міжнародний Комітет Червоного Хреста (МКЧХ) у Львові з 25 по 28 вересня. У рамках конференції планується обговорити передові практики захисту цивільних осіб і критично важливих об’єктів інфраструктури від час ведення бойових дій у густонаселених районах і населених пунктах.

Ведення війни в містах означає, що межі між мирними жителями та військовими цілями іноді розмиваються, – каже Майкл Пімбл, делегат МКЧХ з роботи зі збройними силами та органами безпеки. – Право збройних конфліктів, або міжнародне гуманітарне право (МГП), передбачає захист цивільних осіб та їхніх засобів до існування, а також обмежує вибір засобів і методів ведення війни. За п’ять років конфлікту в густонаселеній східній Україні накопичено великий досвід, а підвищення обізнаності про правила війни не втрачає своєї важливості.

У чотириденній конференції в Національній академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного у Львові візьмуть участь офіцери з Афганістану, Німеччини, Іраку, Лівану, Нігерії, Філіппін, Сполученого Королівства та країни-господарки – України. Програма конференції охоплює теми використання зброї вибухової дії в населених пунктах, захист основних об’єктів інфраструктури та етику ведення бойових дій.

Кожен учасник конференції поділиться власним досвідом і міркуваннями стосовно ведення бойових дій у населених пунктах, а також проблемами, з якими він зіштовхнувся. Учасники матимуть можливість поспілкуватися з колегами й експертами МКЧХ і отримати нові знання. Під час вправи на планування вони напрацюють рішення, які потім будуть випробувані системою симуляції, що продемонструє можливі людські втрати і порушення МГП за різних варіантів дій.

Під час збройного конфлікту в містах цивільне населення страждає від насильства і дуже залежить від основних послуг, і Україна не є виключенням, – зауважує пан Пімбл. – Забезпечення їх захисту вимагає цілісного підходу від різних зацікавлених сторін. МКЧХ, як гарант міжнародного гуманітарного права, зосереджує свою увагу на захисті цивільного населення, яке опиняється в епіцентрі бойових дій. Навіть війни мають правила і обмеження.

Поділитися

з питань співпраці (093) 813-75-44 vistinews.kh@gmail.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється при вказуванні посилання на безпосередню адресу матеріалу і згадуванні назви visti.news. Матеріали з позначкою “реклама” публікуються на правах реклами, відповідальність за зміст несе рекламодавець. © Усі права захищені, 2023