Дивіться «ВІСТІ» на кабельному телеканалі “Трiолан.INFO”

Пандус переміг – паралімпійці Анні Пашковій добудовують спуск із під’їзду

Спортсменці Анні Пашковій добудовують пандус, як стало відомо Вісті Ньюс. За два дні спуск має бути готовий, і член паралімпійської збірної перестане бути “бранцем” квартири. Нагадаємо, будівництво викликало обурення окремих сусідів, які навіть погрожують судовими позовами. Як живе член паралімпійської збірної в очікуванні європейських змагань і разом із тим нормальних умов життя дізналися наші журналісти.

Поки Анна Пашкова готується до зборів, її рідня показує вже завойовані нагороди. Поки головна – це бронза з Чемпіонату Європи з фехтування на візках. Шлях до спортивних перемог для Ані почався два  роки тому, тоді вперше прийшла на тренування. Але складається він не тільки з 3-х занять у залі на тиждень, а і щоденної смуги перешкод, які дарує власний будинок.

Далі кілька сходинок, які не під силу спортсменці й серйозна складність для всіх маломобільних груп. Проблема вирішиться за 2-3 дні – стільки часу треба на добудову пандусу. Будівельники вже монтують перила. Лишиться ґрунтовка та фарбування.

Сергій Уланов, будівельник:

Мамочки выходят, уже спрашивают, а когда. Девушка вот родила, так понимаю недавно, тоже спрашивает, а когда вы сделаете, чтобы можно было спускаться. Потому что говорит, хорошо что вы делаете, мужа нет дома, а я не спущу.

Нагадаємо, через цей пандус у будинку виник справжній скандал. Кілька мешканців будинку обурилися, що під їхніми вікнами зведуть конструкцію, яка, за їхніми словами, погіршить їм житлові умови. Відео конфлікту наробило розголосу в соцмережах. Ось, що почула Анна Пашкова від сусідів.

Сусіди як альтернативу пандусу бачили електричний підйомник, але на подібне грошей у громадської організації, яка зводить спуск, немає. У Київському районі за 2018 вже звели 6 пандусів для людей на візках. Минулоріч – 14. З конфліктом зіштовхнулися вперше.

Володимир Івлєв, заступник голови Київського району:

Мы обговорили различные варианты и как самый, который на сегодняшний день возможен, мы смотрели и с тыльной стороны – там нельзя, там нет выезда, черного хода. Только вот этот вариант возможен, для того чтобы обустроить. Длина пандуса порядка 17-ти метров, высота здесь метр семьдесят.

На збори Анна їде вже 31-го серпня. Там тренування будуть щоденні й без карколомних спусків із дому та сусідських війн, тож мама фехтувальниці сподівається, що часу на підготовку до боротьби за медалі вистачить.

Світлана Пашкова, мати спортсменки:

Сейчас она очень обрадовалась, когда строится пандус. И расстроилась о том, что столько в ее сторону поступило неприятностей. У нее тоже был срыв после всего этого.

У Ані ж Після повернення головний план – змінити графік життя.

Анна Пашкова, спортсменка:

Ежедневные прогулки с детьми будут обязательно!

Поділитися

з питань співпраці (093) 813-75-44 vistinews.kh@gmail.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється при вказуванні посилання на безпосередню адресу матеріалу і згадуванні назви visti.news. Матеріали з позначкою “реклама” публікуються на правах реклами, відповідальність за зміст несе рекламодавець. © Усі права захищені, 2023