Дивіться «ВІСТІ» на кабельному телеканалі “Трiолан.INFO”

Останній день ДАП і подвиг кіборгів – Україна не забула і за 5 років

Вінниця, Дніпро, Запоріжжя, Івано-Франківськ, Львів, Одеса, Харків, Чернігів і Київ. Там, в аеропортах та ТРЦ, вшанували кіборгів військові оркестри. Вже кілька років це незмінна традиція – музикою згадують незламність військових, що загинули в ДАПі.

20 січня харківський аеропорт завмирає. Його зали заповнює музика. Військові оркестри у стінах одного летовища зводять інше – тут згадують Донецький аеропорт і його захисників.

Вололдимир Скибчук, начальник оркестру юридичного університету ім. Я.Мудрого:

Цей день для нас пам’ять тих , хто загинули і подяка ти, хто залишився живий і ми маємо мирне небо над нами.Так готувалися. Ми грали і Бортнянського, ми грали і Хорал і дзвони війни , щоб підкреслити значимість сьогоднішнього дня.

Щороку на концерт реквієм приходить Борис Рябуха. Кіборг запам’ятав ДАП понівеченим, але ще не зруйнованим.

Борис Рябуха, кіборг, воював біля Донецького аеропорту:

Під час останніх подій ми були. мій підрозділ виконував завдання в Донецькому аеропорту з жовтня по грудень 14-го року. Скл Кожному свідомому українцю повинно бути важко за ті дні: події 14-го року, початку 15. Це, напевне, лютий ще, тому що одразу за донецьким аеропортом почалися бої за Дебальцево. Це такі роковини в цьому році, 5 років як це все сталося.

Сотні людей прийшли зранку в аеропорт, щоб віддати шану кіборнам. Цьогоріч до військових і цивільних приєдналися і юні пластуни.

Поділитися

з питань співпраці (093) 813-75-44 vistinews.kh@gmail.com

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється при вказуванні посилання на безпосередню адресу матеріалу і згадуванні назви visti.news. Матеріали з позначкою “реклама” публікуються на правах реклами, відповідальність за зміст несе рекламодавець. © Усі права захищені, 2023