Дивіться «ВІСТІ» на кабельному телеканалі “Трiолан.INFO”

“Олені святого Миколая” в Харкові передають подарунки у зону АТО

З усього світу дітям у зону АТО. У Харкові група волонтерів організувала іменний збір подарунків для малечі, як стало відомо Вісті Ньюс. Так звані “Олені святого Миколая” створили базу дитячих побажань, куди кожен може зайти та обрати, кому саме він готовий передати презент. Позицій назбиралося під 2 тисячі, і вже понад 1400 закриті дарувальниками. 19 грудня малеча вже отримає перші подарунки.

Ось так щовечора. Дорослі вивантажують ящики та пакунки. Презенти до Гірського, Тошківки, Трьохізбенки, Щастя, Врубівки та ще десятка міст і сіл надійшли з Канади, Мексики, Іспанії та багатьох українських міст. Акцію придумали минулого року, дорослі взяли на себе роль помічників Святого і назвалися Оленями Миколая. Кому ж ще транспортувати подарунки? Волонтери зібрали побажання дітей, і запропонували виконати їх усім, хто хоче поділитися святом.

Інна Очкасова, волонтер, учасниця команди “Олені святого Миколая”:
У нас на данный момент 1625 человек в базе, но нам присылают еще письма, похоже будет еще больше. Ездить мы будем постепенно, сейчас Трехизбенка, потом Станица Луганское, Счастье.
Зелене поле – це сповнені мрії, синє – подарунки, які знайшли дарувальників. Білі ж рядочки – це діти, чиї бажання ще поки ніхто не взявся виконувати. Але і їх до нового року та різдва виконають, адже навіть помічники Миколая не очікували такого відгуку та самі повірили в те, що мрії на свята можуть збуватися. М’яч з автографом Андрія Шевченка, велосипеди та музичні інструменти, машинки та ведмедики – майбутніми дитячими скарбами заповнені кілька кімнат. Невідома благодійниця прислала одразу 18 планшетів і 38 смартфонів.

Ілля волонтер, учасник команди “Олені святого Миколая”:
Оце просто чудо. Ми в це не вірили, ніхто з нас не вірив, але воно до нас прийшло. Знайшлася дівчина, яка вирішила закрити дітям всі позиції – дітям, які захотіли телефони або планшети. Ми коли цей ящик забрали з нової пошти було саме те відчуття – чуууудо!
Хтось із дарувальників вирішив залишитись таємничим Миколаєм і не назвався, а хтось навіть написав листа з побажаннями для малечі зі сходу України.

Євгенія Левінштейн, волонтер, учасниця команди “Олені святого Миколая”:
Аня, яка мешкає в Барселоні прислала цілу кипу подарунків, великий ящик і в ньому були такі носочки. Ми їх клали всім підліткам, бо це ж носки з Барселони, це ж не просто так. Для хлопців, які грають у футбол – це дуже важливо! Це з Барселони приїхало і шкарпетки, які ми докладаємо у подарунок хлопчикам.
Тож благодійники щодня забирають посилки з пошти та закуповують на передані гроші іграшки та гаджети, про які просила малеча. Канада виконала одразу кілька бажань – дітям купили велосипеди. Київ – виконав музичну мрію.

Катерина Шутальова, психолог, учасниця команди “Олені святого Миколая”:
Девочка попросила скрипку. И Киевский симфонический оркестр прислал нам эту скрипку. Это было так невероятною. Мы не просили их, они сами вот где-то увидели о нас. И они прислали эту скрипку. Это было невероятное волшебство.
Листи почали приходити ще на початку листопада. Перша ж відправка відбулася 19-го грудня, Олені рушили в прифронтову зону о 3-тій ночі, аби на ранок почати передавати презенти від Святого Миколая. У плані відвідати дітей у найменших населених пунктах Донбасу та найближчих містах і селах до передової. Поїдуть у гості до шкіл і інтернатів, зовсім маленьких 3-річок і підлітків, і діток з особливими потребами.

Євгенія Левінштейн, волонтер, учасниця команди “Олені святого Миколая”:
Дівчинка, 9-ти років, ми знаємо про неї, що вона з особливими потребами, у неї ДЦП. І велосипед, який вона просить у святого Миколая, це для неї не просто іграшка, це як ліки. Вже ця дитина вибрана, ще цього велосипеда у нас нема, але він буде.
Як кажуть про себе волонтери, які взялися виконувати дитячі бажання: “Святий Миколай їде туди, де на нього чекають. Навіть коли там небезпечно. А його Олені не лякаються звуків пострілів – бо дітям потрібне Свято та подарунки!” Волонтери запрошують приєднатися до команди Оленів, адже попереду ще новорічні та різдвяні свята. А у списку бажань не виконаними поки лишаються близько 3-х сотень.

База подарунків

 https://docs.google.com/spreadsheets/d/1I1jjUTnY1_T8id66M29TRBJPUsqJK6mhS4MFAkqzn2A/edit  

Поділитися

з питань співпраці (093) 813-75-44 vistinews.kh@gmail.com

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється при вказуванні посилання на безпосередню адресу матеріалу і згадуванні назви visti.news. Матеріали з позначкою “реклама” публікуються на правах реклами, відповідальність за зміст несе рекламодавець. © Усі права захищені, 2023