Дивіться «ВІСТІ» на кабельному телеканалі “Трiолан.INFO”

Олег Сенцов став переможцем премії Європейського Парламенту «За свободу думки»

Український кінорежисер Олег Сенцов став переможцем цьогорічної премії Європейського Парламенту «За свободу думки» імені Андрія Сахарова. Церемонія нагородження відбудеться 12 грудня у Страсбурзі.

25 жовтня парламентські політичні групи обрали Сенцова зі списку трьох фіналістів.

Оголошуючи цьогорічного переможця, Президент Європейського Парламенту Антоніо Таяні підкреслив: «За допомогою своєї мужності та рішучості, ставлячи своє життя під загрозу, Олег Сенцов став символом боротьби за звільнення політичних в’язнів, яких утримують в Росії та по всьому світу.

Нагороджуючи його премією ім. Сахарова, Європейський Парламент висловлює свою солідарність із ним та його справою. Ми закликаємо до його негайного звільнення. Його боротьба нагадує нам, що наш обов’язок захищати права людей по всьому світу та за будь-яких обставин».

Джерело

Поділитися

з питань співпраці (093) 813-75-44 vistinews.kh@gmail.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється при вказуванні посилання на безпосередню адресу матеріалу і згадуванні назви visti.news. Матеріали з позначкою “реклама” публікуються на правах реклами, відповідальність за зміст несе рекламодавець. © Усі права захищені, 2023