Дивіться «ВІСТІ» на кабельному телеканалі “Трiолан.INFO”

“Ні” російським грошам, щоб не стати заручниками Кремля – Супрун

Уляна Супрун виступила на 72-ій сесії Всесвітньої Асамблеї охорони здоров‘я – “Ні” російським грошам, щоб не стати заручниками Кремля 

Сьогодні мала виступ на 72-ій сесії Всесвітньої Асамблеї охорони здоров‘я в Женеві. Розповіла про успіхи трансформації системи охорони здоров’я, та в яких умовах нам доводиться їх втілювати.

Попросила своїх міжнародних колег уявити собі на мить наступне:

Що якщо б ви були змушені залишити власний дім і все, що ви могли взяти з собою, була одна валіза? Що б ви взяли з собою? Понад 1,5 мільйона українців були змушені робити таке рішення, коли Росія анексувала Крим і вдерлася у Східну Україну у 2014-му.

Як воно знайти своє ім‘я у списку осіб на ліквідацію російськими спецслужбами ФСБ? Сотні українців сьогодні живуть з ціною за їхні голови, яку поставив Кремль.

Що б ви робили, якби 70 ваших громадян були викрадені і засуджені у постановочних судах на основі вигаданих звинувачень і заслані у колонії до Сибіру? Це доля режисера Олега Сенцова з Криму і десятків кримських татар.

Що було б, якби 24 військових вашого флоту стали полоненими російського флоту, коли пропливали міжнародними водами, з гарантованим проходом відповідно до міжнародно визнаних правил та договорів? Хіба це не очевидний акт агресії?

Роздача російських паспортів на окупованих територіях, примусово чи добровільно, є ще одним актом агресії. І вимога наявності російського паспорта для отримання медичної допомоги — є порушенням прав людини.

Толерування всіх цих злочинів імперіалістичної авторитарної держави скорочує тривалість життя людей в Україні та по всьому світу.

Країни-члени ВООЗ та інші міжнародні організації повинні казати “ні” російським грошам, які наповнюють західні рахунки, інакше вони ризикують стати заручниками Кремля. Санкційний режим повинен бути збережений та розширений.

Суверенітет України належить людям України. Доля України буде вирішуватись українцями, а не столицями інших держав. Ми продовжимо захищати ті цінності, які спричинили мир та процвітання у світі.

Останні п’ять років продемонстрували, що Україна є надійним і вартим довіри партнером для світової спільноти. Разом ми сильніші.

Поділитися

з питань співпраці (093) 813-75-44 vistinews.kh@gmail.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється при вказуванні посилання на безпосередню адресу матеріалу і згадуванні назви visti.news. Матеріали з позначкою “реклама” публікуються на правах реклами, відповідальність за зміст несе рекламодавець. © Усі права захищені, 2023