Дивіться «ВІСТІ» на кабельному телеканалі “Трiолан.INFO”

“Найрідніший концерт” – як боротьбу однієї підтримали півтори тисячі

Боротьбу однієї людини підтримали півтори тисячі. У Харкові пройшов благодійний концерт на підтримку митчині Альони Воробйової. Вона бореться з онкологією, але в складний для себе час вирішила допомогти іншим. За кошти від концерту закуплять обладнання для онколікарні. На сцені зіграли відомі українські музиканти. 2 години музики назвали просто “Найрідніший концерт”.

     

(картка для збору коштів для Альони Воробйової: 4441 1144 4496 2417 – Дар’я Лiтвiнова (сестра) Monobank)

Альона Воробйова організувала в Харкові десятки мистецьких акцій. Говорить, і подумати не могла, що масштабний концерт присвятять колись їй. Жартома називає себе Попелюшкою. Жінка бореться з онкологією, ця ж хвороба 20 років тому забрала її матір. Та злякалася лікування і відмовилася від нього.

Альона Воробйова, бореться з хворобою:
Когда я узнала, что у меня рак, тот же самый, у меня не было вариантов. Я понимала, что боюсь страшно, но я не могу сейчас прийти к своим дочкам и сказать тоже самое. Я была той дочкой, которой мама объясняла, я боюсь.  Миссия, наверное, в том что будут еще женщины, которые потом не испугаются.

Страх прийняти діагноз і сказати про нього іншим двічі пережила Наталя. У 2008 і 2018-му вже перемогла хворобу. Тепер надихає інших.

Наталя Яковлєва, двічі поборола рак:
Одна из страшных бед нашего общества, которое болеет, а раком, к сожалению, болеют слишком многие, – это страх. Даже многие до сих пор не знают, что рак давно излечим. Здесь главное – вовремя, правильно, с хорошими врачами и поддержкой общества. Не закрываться, не уходить в себя.

Недарма концерт назвали “Найрідніший”. Бій страху разом дали півтори тисячі людей. Саме стільки глядачів у залі. Тут поруч онкологи та ті, хто здолав рак, нинішні пацієнти, волонтери та просто небайдужі городяни.

Тетяна Косолапова, волонтерка, допомагає онкохворим:
Для меня это ощущение, что мы в одной лодке. К сожалению, от болезней не застрахован никто. И не дай бог особенно взрослому в ситуации болезни. Потому что детям еще как-то помогают, то взрослым очень тяжело.

Благодійний концерт готували кілька місяців. Щойно анонсували, отримали десяток пропозицій від музикантів. Заради концерту з’єднався дует П’ятниця, зголосилися Пур Пур, Сергій Жадан, і їхні потужна лірика, старенькі хіти і нові вірші – усе тільки про життя.

Сергій Жадан, письменник:
Кілька років тому подібне питання виникло в Сашка Бойченка, критика з Чернівців, і ми дуже швидко зібрали йому необхідну суму. І Сашко сьогодні продовжує тішити нас своєю есеїстикою. Мені здається, це дуже хороший, правильний спосіб взаємопідтримки, солідарності. Сьогодні вночі в Стамбулі написав новий вірш. Сьогодні його прочитаю. Буде прем’єра.

Це наша любов, Господи! Ми в ній як подорожні. Спробуєш її відібрати, побачиш, на що ми спроможні!

4 лютого світ згадає онкохворих міжнародним днем боротьби з цими захворюваннями, але для мільйонів людей боротьба не обмежується цією добою.

Альона Воробйова, бореться з хворобою:
Вот эта самая радость – радость поддержки, радость быть видимым, но при этом исключая жалость – это такая мощная сила, что она равняется физическому здоровью.

На Альону чекає кілька операцій і реабілітація. Але з самого початку хвора взялася воювати не тільки за себе. Усі кошти від “Найріднішого концерту” підуть на придбання медобладнання в онкоцентр: венозного сканера та штативів.

          

 

Поділитися

з питань співпраці (093) 813-75-44 vistinews.kh@gmail.com

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється при вказуванні посилання на безпосередню адресу матеріалу і згадуванні назви visti.news. Матеріали з позначкою “реклама” публікуються на правах реклами, відповідальність за зміст несе рекламодавець. © Усі права захищені, 2023