Дивіться «ВІСТІ» на кабельному телеканалі “Трiолан.INFO”

НАБУ і САП обвинувачують 226 осіб у топ-корупції — підсумки роботи за червень

683 кримінальні провадження* станом на кінець червня 2018 року перебувають у роботі детективів Національного антикорупційного бюро України та прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури. Статус підозрюваних у них мають 163 особи.
У 143 справах детективи НАБУ завершили досудове розслідування: стосовно 226 осіб обвинувальні акти скеровано до суду.

НАБУЗокрема, у червні 2018 року детективи Національного бюро повідомили про підозру у причетності до заволодіння 259,2 млн грн, що призначалися для реалізації націоналYFНьних YFНАБУпроектів, двом близьким особам колишнього голови Державного агентства з інвестицій та управління національними проектами України (ч.3 ст. 27, ч. 5 ст. 191 КК України). Одного з підозрюваних затримано, інший — перебуває за межами України. Крім того, про підозру у пропозиції неправомірної вигоди співробітнику НАБУ в розмірі 500 тис. дол. США повідомлено особі, яка перед цим майже півроку переховувалася від слідства.

Загалом, у ІІ кварталі 2018 року статус підозрюваних у вчиненні кримінальних корупційних правопорушень, віднесених до підслідності НАБУ, отримали 27 осіб. Така ж кількість осіб впродовж зазначеного періоду отримала статус обвинувачених, розслідування 15 кримінальних проваджень завершено.

Зокрема, детективи НАБУ завершили досудове розслідування стосовно дій семи осіб, підозрюваних у заволодінні коштами бюджету міста Одеси під час придбання будівель ВАТ «ХК «Краян». Серед них — чинний мер Одеси.
Також у червні прокурори САП скерували до суду для розгляду по суті обвинувальні акти стосовно судді Вищого адміністративного суду України, якому інкримінується декларування недостовірних даних (ст.366-1 КК України), і стосовно заступника прокурора Вінницької області та двох посередників у вчиненні злочину, кваліфікованого за ч.2 ст. 369-2 КК України («Зловживання впливом»).

*Детективи НАБУ внесли відомості про перші провадження до ЄРДР 4 грудня 2015 року.

Поділитися

з питань співпраці (093) 813-75-44 vistinews.kh@gmail.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється при вказуванні посилання на безпосередню адресу матеріалу і згадуванні назви visti.news. Матеріали з позначкою “реклама” публікуються на правах реклами, відповідальність за зміст несе рекламодавець. © Усі права захищені, 2023