Дивіться «ВІСТІ» на кабельному телеканалі “Трiолан.INFO”

На Покрову на Висоті маршала Конєва посвячували в козаків

Покрова Пресвятої Богородиіці – головне козацьке свято в Україні. Вірили, що вона оберігає завзятих чоловіків і допомагає у походах, тож їй будували храми та зображували на іконах. Зараз 14 жовтня урочисто приймають у лави козацтва. Чоловіки стають козаками, підлітки – джурами, жінки – берегинями. Урочисту церемонію цьогоріч уперше організували на Меморіальному комплексі Висота маршала Конєва.

Посвяту провів верховний отаман Слобожанського Козацтва Єднальне Олександр Гацюк. Близько сотні людей стали учасниками дійства. Отримати запрошення на церемонію та стати частиною славетної традиції, наголосив президент Міжнародної академії захисту прав людини Юрій Гордієнко, надзвичайно почесно.

Біля хреста, встановленого на честь воїнів, що віддали свої життя за Україну, вручили нагороди та присвоїли козацькі звання. Провідний лікар-інфекціоніст І категорії і меценат, яка підтримує чисельні соціальні міські проекти, Валентина Блажко стала полковником козачих військ.

Вже кілька років як свято Покрови стало святом захисників України, мужніх чоловіків і жінок, які боронять батьківщину. Тож всі учасники церемонії посвяти в козаки поклали квіти до меморіалу.

І ще однією традицією для всіх, хто шанує традиції козацтва, є молитва. До храму цього дня йдуть обов’язково.

Слобожанське Козацтво Єднальне об’єднує Харківщину та Сумщину. Спільнота відкриває пам’ятники, опікується вихованням дітей і відроджує історію пращурів.

Поділитися

з питань співпраці (093) 813-75-44 vistinews.kh@gmail.com

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється при вказуванні посилання на безпосередню адресу матеріалу і згадуванні назви visti.news. Матеріали з позначкою “реклама” публікуються на правах реклами, відповідальність за зміст несе рекламодавець. © Усі права захищені, 2023