Дивіться «ВІСТІ» на кабельному телеканалі “Трiолан.INFO”

На Київщині агрофірму викрили у незаконному облаштуванні могильників

На Київщині агрофірму викрили у незаконному викиді відходів, як стало відомо Вісті Ньюс. За даними поліції, власники підприємства облаштували могильники для побічних відходів тваринного погодження, замість того, щоб утилізувати залишки без шкоди природі. Наразі правоохоронці вже оголосили підозру бізнесменам.

На Київщині відкопали ціле кладовище тваринних відходів. Підприємство, яке займалося розведенням птахів, замість утилізації відходів виробництва очільники агрофірми просто закапували відходи в землю.

Наталія Калиновська, начальник сектору комунікації Департаменту захисту економіки Нацполіції України:
Один із численних агрохолдингів України було викрито у численних правопорушеннях норм чинного законодавства у сфері природоохорони. Зокрема, це порушення норм переробки чи утилізації відходів від їх господарської діяльності, забруднення та засмічення природніх ділянок, а також використання надр без відповідних дозволів.

Таке поводження з відходами потягло за собою екологічний удар, адже закопувати залишки від виробництва тваринного походження забороняє закон. Відповідно до законодавства рештки забитої птиці, а також трупів курей, повинні зберігатися на спецмайданчиках, облаштованих для запобігання потрапляння решток у ґрунт та водні об’єкти.

Микола Криницький, начальник Державної екологічної інспекції у Київській області:
Була комплексна перевірка, яка виявила факти грубого порушення: це виявлені масові захоронення залишків птиці, які на сьогоднішній день несуть потенційну загрозу навколишньому середовищу, загрозу ґрунтовим землям і здоров’ю людини. Крім того були виявлені грубі порушення при поводженні зі спорудами: вигрібні ями й відстійники. Залишки птиці вивозяться на землі, які шляхом рекультивації, вони вважають, що так можна поводитися, хоча ці залишки відносяться до розряду небезпечних. Таким шляхом вони використовуються сільські землі не за призначенням.

Могильник для відходів облаштували на орендованих підприємством землях. У наслідок дій посадових осіб агрохолдингу довкіллю завдали збитків на суму понад 200 мільйонів гривень. За результатами проведених заходів були затримані власники агрохолдингу та керівник структурного підрозділу.

Поділитися

з питань співпраці (093) 813-75-44 vistinews.kh@gmail.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється при вказуванні посилання на безпосередню адресу матеріалу і згадуванні назви visti.news. Матеріали з позначкою “реклама” публікуються на правах реклами, відповідальність за зміст несе рекламодавець. © Усі права захищені, 2023