Дивіться «ВІСТІ» на кабельному телеканалі “Трiолан.INFO”

На Харківщині відкрили реанімацію для малюків, чия вага є від 500 грамів

У Харківському перинатальному центрі відкрили реанімаційне відділення для малюків з критично низькою вагою. Воно обладнане згідно з усіма вимогами міжнародних стандартів. У реанімації проводитиметься постійне очищення повітря, а апаратура допоможе рятувати життя малюків, які народилися передчасно, як дізнались Вісті Ньюс.

Реанімаційне відділення для надання невідкладної допомоги, передчасно народженим дітям з критично низькою вагою відкрили 1 вересня в Харківському міському перинатальному центрі. Блок створили за кошти міського бюджету. За останні два роки на реанімацію для новонароджених влада міста виділила 44 мільйони гривень.

Петро Порошенко, Президент України:

Це демонстрація, це символ пріоритетів, які є в державі Україна і в українській владі. Це майбутнє. Це медицина. І сьогодні ми відкриваємо відділення інтенсивної терапії. Що може бути більш корисніше за це?

Світлана Каравай, головний лікар Харківського міського перинатального центру:

Вы даже не представляете насколько сегодня это важно. Мы выхаживаем крошек с 500 грамм. И мы хотим, чтоб эти крошки не был просто инвалидами и обузой для государства и семьи. И для этого сделано все, чтоб мы давали стране полноценных, хороших, умных, добрых, и очень перспективных детей.

Реанімаційне відділення розраховане на 12 малюків. Доглядатимуть тут тих, чия вага є від 500 грамів. Серед обладнання у реанімації тепер – сучасні апарати для штучної вентиляції легень, цифровий мобільний рентгенологічний апарат з низьким випромінюванням. Також у відділенні почали використовувати сучасні методики приготування стерильних розчинів для ін’єкцій, введення ліків і спеціального харчування. Нагадаємо, що Харківський перинатальний центр є кращим в Україні медичним закладом свого профілю. В штаті навіть є спеціальний автомобіль, котрий може доставити до лікарні малюка з будь-якого міста країни.

Поділитися

з питань співпраці (093) 813-75-44 vistinews.kh@gmail.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється при вказуванні посилання на безпосередню адресу матеріалу і згадуванні назви visti.news. Матеріали з позначкою “реклама” публікуються на правах реклами, відповідальність за зміст несе рекламодавець. © Усі права захищені, 2023