Дивіться «ВІСТІ» на кабельному телеканалі “Трiолан.INFO”

На Харківщині страшна ДТП: зіткнулися Toyota Land Cruiser й Chevrolet Corvette, загинув Андрій Василенко

У Харківській області страшна аварія: зіткнулися Toyota Land Cruiser й Chevrolet Corvette, загинув автоблогер Андрій Василенко, як стало відомо Вісті Ньюс.

Смертельна ДТП під Харковом. Toyota Land Cruiser протаранив легковик Chevrolet Corvette автоблогера. Останній, 22-річний водій, загинув на місці. Його пасажирка дивом вижила. Від Chevrolet Corvette не лишилося майже нічого, в автівки просто відірвало дах. Дівчина зараз знаходиться в лікарні. Керманич позашляховика в СІЗО, на місці аварії він прикривався посвідченням екс-даішника.

Вони щойно помирилися та їхали на відпочинок із Харкова, коли в їхню машину влетіла Toyota Land Cruiser. Зіткнення відбулося на трасі Харків-Вовчанськ. Від удару в лоб Chevrolet Corvette підкинуло в повітря та викинуло з дороги. За 20 хвилин після аварії на місці був автоінструктор Олексій Бєсєдін, за його словами, картина аварії могла виглядати так:

Олексій Бєсєдін, був на місці аварії:

Удар состоялся по той стороне, по которой у нас ехал Корвет. Корвет ехал у нас в сторону Старого Салтова. Впечатления были такие, что на его сторону вышел крузер. Крузер не переворачивался. Удар был лобовой, после всего этого у Корвета буквально обрезало верхнюю половину и выкинуло его в поле. Говорят, что Крузер шел все время с нарушениям скоростного режима, и шел в левом ряду. Буквально, прыгала, не выдерживая подвеска.

За кермом Шевроле був блогер Андрій Василенко, він був гонщиком, займався драгрейсером і мав свій автобізнес. 22-річний юнак загинув на місці аварії. Його пасажирка – їй також 22 роки – дивом вижила, адже машину зім’яло вщент, цілими лишилися тільки багажник і пасажирські двері. На місце ДТП прибули друзі загиблого, вони фіксували на камеру, все, що відбувалося після аварії. Наголошують – водій позашляховика розмахував посвідченням екс-даішника.

Роман Олексєєнко, друг загиблого:

Когда я приехал, он был уже в скорой, вел себя неадекватно. Во-первых, были признаки алкогольного опьянения, плюс стоял большой запах алкоголя в скорой помощи. Водитель нецензурно ругался. Из самой скорой помощи рассказывал, что ему за это ничего не будет. У него там какие-то связи и он уйдет от ответственности. И вообще ему испортили машину, это была его самая большая проблема на вчерашний день.

Знайомі блогера ледь не влаштували самосуд на місці аварії. Відпустили карету швидкої тільки після перемовин із поліцією, адже боялися, що водій позашляховика не здасть кров на аналіз. Тож карету з керманичем супроводжували до лікарні.

Ані на місці, ані в диспансері здавати аналізи на алкоголь керманич відмовився, тому його доправили на примусову здачу. Експертиза підтвердила, чоловік сів за кермо напідпитку.

https://www.instagram.com/p/BiQc0_IlJ8p/?hl=ru&taken-by=orjeunesse

Олена Бараннік, речниця ГУНП в Харківській області:

За результатами медичного огляду вже є дані, у нього знайдено етиловий спирт. І йому оголошено про підозру за статтею за ст. 286 ч. 2 ККУ.

Друзі загиблого блогера збирають гроші для допомоги його батькам. Говорять пасажирка Chevrolet Corvette зараз переведена до звичайної палати, її житті ніщо не загрожує. Госпіталізували ж її з закритою черепно-мозковою травмою, та чисельними забоями.
У поліції наголошують, до правоохоронних органів водій Toyota Land Cruiser стосунку немає. Стосовно ж посвідчення ДАІ, оприлюдненого в соцмережах слідчі будуть проводити розслідування.

Олена Бараннік, речниця ГУНП в Харківській області:

Особу чоловіка, який був за кермом авто позашляховика вже встановлено. Він не є діючим співробітником внутрішніх справ поліції.

Зараз водій Toyota Land Cruiser в СІЗО, у 72 години йому мають обрати запобіжний захід.

Віта Дубовик, прес-секретар прокуратури Харківської області:
Ми будемо наполягати на триманні під вартою без можливості внесення застави. Тим паче, що у ДТП загинула людина, ми вважаємо, що це тяжкі наслідки ДТП, тому ми будемо наполягати на триманні під вартою без можливості внесення застави.

У справі призначили низку експертиз, після них скажуть, із якою швидкістю рухалися автівки та встановлять точну картину аварії. Також буде з’ясовано, чи був у Toyota Land Cruiser окрім водія ще хтось, адже на місці керманич наголошував, що за кермом сидів не він.

Водій Тойоти:

– У меня все отлично.
– Мы поняли, что у вас все отлично.
– Я понимаю, что есть проблема. И проблема не у меня, а проблема у человека, у водителя. Пожалуйста, разбирайтесь с водителем.
– У вашего водителя?
– Я тут ни при чем.

За словами ж постраждалої дівчини, у Toyota Land Cruiser більше нікого не було, і саме керманич позашляховика витягав її з корвету. Водію Toyota Land Cruiser загрожує від 3 до 8 років позбавлення волі.

Відео друга-блогера з коментарями, присутня ненормативна лексика.

Фото з відеоканалу  ORJEUNESSE

Поділитися

з питань співпраці (093) 813-75-44 vistinews.kh@gmail.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється при вказуванні посилання на безпосередню адресу матеріалу і згадуванні назви visti.news. Матеріали з позначкою “реклама” публікуються на правах реклами, відповідальність за зміст несе рекламодавець. © Усі права захищені, 2023