Дивіться «ВІСТІ» на кабельному телеканалі “Трiолан.INFO”

На Харківщині ДСНСики рятували хвойний ліс

На Харківщині горить хвойний ліс. Близько 50 гектарів палають біля сіл Охоче та Мелихівка, як стало відомо Вісті Ньюс. Через спеку та вітер вогонь розповсюдився дуже швидко, тож рятувальники залучили до гасіння пожежну авіацію. Гелікоптер скидував на охоплені полум’ям дерева воду протягом вівторка. І хоча ввечері 4-го вересня пожежу вдалося локалізувати, повітряне гасіння тривало і зранку середи. Зараз рятувальники працюють над проливкою місцин, що і досі тліють.

За даними УкрГідрометцентру 5-7-го вересня в Харківській області тримається надзвичайний рівень пожежної небезпеки. Ситуацію погіршує вітер, який у ці дні також посилився. Саме погодні умови посприяли настільки великій лісовій пожежі.

Ігор Лупандін, помічник начальника Головного управління ДСНС України в Харківській області:
Є попередня причина виникнення цієї пожежі – це розглядається необережне поводження з вогнем, а також занос відкритого джерела вогню невідомим лицем. З 31-го серпня по 2-ге вересня наші підрозділи виїжджали більше 200 разів на гасіння пожеж в екосистемах.

Поділитися

з питань співпраці (093) 813-75-44 vistinews.kh@gmail.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється при вказуванні посилання на безпосередню адресу матеріалу і згадуванні назви visti.news. Матеріали з позначкою “реклама” публікуються на правах реклами, відповідальність за зміст несе рекламодавець. © Усі права захищені, 2023