Дивіться «ВІСТІ» на кабельному телеканалі “Трiолан.INFO”

На Донеччині Петро Порошенко привітав учнів Нової української школи

3-го вересня понад 16 тисяч шкіл відкрили свої двері перед майже 4 млн учнів України, як стало відомо Вісті Ньюс. Із них 450 тис. школярів – першокласники, які переступили не просто поріг навчального закладу, а вчитимуться за програмою Нова українська школа. Із початком навчального року дітей і дорослих привітав Президент України. Петро Порошенко взяв участь у лінійці в донецькій школі міста Добропілля.

Петро Порошенко, Президент України:

Відвідання нової школи на початку нового року завжди викликає дуже позитивні емоції. Ми завжди говоримо про те, наскільки важливо для нас мати високу якість освіти, наскільки важливо турбуватися про школу. Завжди казав, що витрати на освіту це не є видатки бюджету, це є інвестиції в майбутнє держави. Нарешті за останні чотири роки ми ближче і ближче підходимо до чіткого розуміння цієї істини. Сьогодні особливий день, оскільки першокласники вперше йдуть уже за програмою Нової української школи. Хоча за останні чотири роки робилося дуже багато реформ, у першу чергу, реформа сектору безпеки та оборони і створення нової армії, реформа децентралізації, створення антикорупційної інфраструктури й багато іншого, я на перше місце ставлю реформу освіти, бо через цю реформу українська освіта стрімко наближається до якості світової. Освіта стає інтерактивною, стає такою, що вже маленькі учні точно будуть мати можливість найактивніше спілкуватися і обмінюватися досвідом зі своїми колегами з ЄСЦе стало наслідком ратифікації Угоди про асоціацію з ЄС та зону вільної торгівлі, наближення України до європейської родини, отримання безвізового режиму з Європейським Союзом та здешевлення авіаквитків до Європи. На власні очі вчитися і давати необхідну інформацію про нашу країну. Змінювати світову солідарність навколо нашої держави. Ці діти точно будуть жити в Європейському Союзі і жити в Україні, бо Україна буде членом ЄС. І та залізна завіса, яка була побудована ще за часів радянських, ми її крок за кроком руйнуємо і повертаємо спільно наш народ, стягаючи радянське і російське ярмо, до нашого історичного дому – Європи.

Поділитися

з питань співпраці (093) 813-75-44 vistinews.kh@gmail.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється при вказуванні посилання на безпосередню адресу матеріалу і згадуванні назви visti.news. Матеріали з позначкою “реклама” публікуються на правах реклами, відповідальність за зміст несе рекламодавець. © Усі права захищені, 2023