Дивіться «ВІСТІ» на кабельному телеканалі “Трiолан.INFO”

На 4 тисячі більше – з початку року на Харківщині зросла кількість бізнесменів-початківців

У Головному управлінні фіскальної служби області проінформували, що 3 988 підприємств та підприємців, поповнили коло суб’єктів господарювання Харківщини протягом 2 місяців 2019 року. Серед новачків – 3,3 тисячі ФОПів та 688 юридичних осіб.

Порівняно з аналогічним періодом минулого року, кількість новостворених підприємців зросла на 20,3 відсотка. Це підтверджує те, що в регіоні створені комфортні умови ведення власної справи, спрямовані на підтримку підприємницької ініціативи, спрощення процедури реєстрації бізнесу.
В Головному управлінні ДФС Харківщини також повідомили, що загалом, станом на 01.03.19, на податковому обліку перебувають більше 239 тис. платників. Їх переважну більшість 151,7 тис. – складають підприємці- фізичні особи, 87,4 тис. – це юридичні особи. Серед загальної кількості суб’єктів
господарювання – 16,4 тисячі зареєстровано платниками податку на додану вартість.

В податковій службі області звертають увагу на суттєве спрощення процедури реєстрації власної справи. Новоствореним бізнесменам немає необхідності після реєстрації бізнесу звертатися до органів фіскальної служби для взяття на облік. На веб-порталі ДФС України функціонує чимало електронних сервісів, зокрема «Електронний кабінет платника», за допомогою якого можна звітувати та спілкуватися з податковою он-лайн.

Поділитися

з питань співпраці (093) 813-75-44 vistinews.kh@gmail.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється при вказуванні посилання на безпосередню адресу матеріалу і згадуванні назви visti.news. Матеріали з позначкою “реклама” публікуються на правах реклами, відповідальність за зміст несе рекламодавець. © Усі права захищені, 2023