Дивіться «ВІСТІ» на кабельному телеканалі “Трiолан.INFO”

Може допомогти кожен – харків’янка шиє для австралійських тварин

Рука допомоги за 10 тисяч кілометрів. Харківська майстриня шиє торбинки для поранених австралійських тварин. Першу посилку вже відправила. У ній майже сотня речей для коал, кенгуру та опосумів, які постраждали від велетенських пожеж. Тамтешні зоозахисники звернулися до небайдужих буквально в усіх куточках планети  ще довгий час необхідні будуть ковдри, переноски та навіть зв’язані пташині гніздечка.

За місяць 3 кілограми доброти дістануться Австралії. Посилка з України здолає майже 13 тисяч кілометрів. У посилці Юлі мішечки та ковдри для поранених тварин. По дорозі на пошту Юля розказує, це її перше волонтерство. Переконана, страшні пожежі в Австралії стосуються кожного на планеті. Жінка приєдналася до армії майстринь із усього світу. Сотні людей відгукнулися на прохання допомоги від австралійських зоозахисників, розміщені в мережі.

Юлія Іваненко, сшила речі для австралійських тварин:
Это те изделиякоторые я могу сделатьЭто не проблема. У меня есть запасы какие-то материаловвремя немножко нашлось. В группе этой выложены все выкройкиОни просят всех придерживаться всех размероввсех материаловкоторые нужны имЭто натуральный хлопоктолько исключительно натуральные материалыНикакой синтетики. И по размерам эти мешочки или там одеялки они все рассчитаны на какое-то конкретное животное.

Хто такі кускус і бандікут до вчора не знала. Тож кому ж шиє тимчасові прихистки, харківська майстриня дізнавалася з інтернету.

Маленького размера вот такие мешочки  сахарная сумчатая летяга. Ну, вот я знать не знала, что у нас есть такие животныеИ опосум. И я там в гугл картинки смотрела  боже, они такие милые!

4 дні роботи  і 7 десятків мішечків для сумчастих готові. Друзі ж поклали в посилку навіть зв”язані пташині гнізда. Сшили також підстилки для транспортування поранених тварин.

И он как в сумочке у мамы.

Українські ветеринари наголошують, ці речі будуть потрібні ще дуже довго. Бо процес одужання після опіків складний і тривалий. Так тварин зігрівають. І до всього м’які мішечки буквально стануть “мамами” для зсиротілих дитинчат сумчастих.

Олександр Майковський, ветеринар: 

Так пытаются этот уровень стресса уменьшить у животных. То есть воспоминания о маме  сумка  уютноПсихологическое состояние должно  уменьшаться.

Допомогти можуть навіть ті, хто не вміє шити. Вже є майстер-класи  як сшити реабілітаційний мішок для коали чи опосума. Потрібні також рукавички, простирадла-обгортки, в’язані ліжка для кажанів і переноски.

Юлія Іваненко, майстриня:
Им нужны еще подвесные сумочки для коал и для кенгуру. Очень много маленьких кенгуру остались без мамы, а они привыкли вот в этой среде, в сумочке житьИ люди шьют такие сумочки. Их подвешивают и кенгурушечки там живут.

Юлія одразу береться за другу партію речей для тварин. Тим більш, що отримує десятки повідомлень від небайдужих українців, які теж збираються допомагати речами.

Поділитися

з питань співпраці (093) 813-75-44 vistinews.kh@gmail.com

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється при вказуванні посилання на безпосередню адресу матеріалу і згадуванні назви visti.news. Матеріали з позначкою “реклама” публікуються на правах реклами, відповідальність за зміст несе рекламодавець. © Усі права захищені, 2023