Дивіться «ВІСТІ» на кабельному телеканалі “Трiолан.INFO”

Медична реформа – старт із 1 квітня. Що треба знати?

З 1 квітня українці можуть підписувати декларації зі своїми лікарями, як стало відомо Вісті Ньюс. Граничного строку немає, процес реформування проходитиме поступово, щоб як пацієнти, так і лікарі мали змогу безболісно перейти на нову систему надання первинної медичної допомоги. Нагадаю, обрання лікаря стало можливим після зміни концепції медицини: не гроші на ліжко-місце, а гроші йдуть за пацієнтом. При цьому треба пам’ятати, якщо пацієнта не влаштовує лікар, з яким він підписав декларацію він може дуже легко змінити сімейного лікаря. Для цього потрібно підписати декларацію з новим фахівцем, і попередня угода буде скасована автоматично. Це створюватиме здорову конкуренцію та спонукатиме лікарів відповідально виконувати свої професійні обов’язки та з відповідною повагою ставитися до пацієнта.
Про подробиці реформи, відповіді на головні питання дали представники Харківської облдержадміністрації: Михайло Черняк, заступник голови Харківської облдержадміністрації, Галина Сіроштан, начальник Управління охорони здоров’я ХОДА та Олександр Галацан радник заступника голови Харківської облдержадміністрації.. Граничного строку немає, процес реформування проходитиме поступово, щоб як пацієнти, так і лікарі мали змогу безболісно перейти на нову систему надання первинної медичної допомоги. Нагадаю, обрання лікаря стало можливим після зміни концепції медицини: не гроші на ліжко-місце, а гроші йдуть за пацієнтом. При цьому треба пам’ятати, якщо пацієнта не влаштовує лікар, з яким він підписав декларацію він може дуже легко змінити сімейного лікаря. Для цього потрібно підписати декларацію з новим фахівцем, і попередня угода буде скасована автоматично. Це створюватиме здорову конкуренцію та спонукатиме лікарів відповідально виконувати свої професійні обов’язки та з відповідною повагою ставитися до пацієнта.

Поділитися

з питань співпраці (093) 813-75-44 vistinews.kh@gmail.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється при вказуванні посилання на безпосередню адресу матеріалу і згадуванні назви visti.news. Матеріали з позначкою “реклама” публікуються на правах реклами, відповідальність за зміст несе рекламодавець. © Усі права захищені, 2023