Дивіться «ВІСТІ» на кабельному телеканалі “Трiолан.INFO”

Мама льотчика-героя Дмитра Шкарбуна отримала землю під Чугуєвом

Напередодні Дня захисника України та Дня українського козацтва, 12 жовтня ветерани АТО Харківщини отримали 122 накази про передачу у власність земельних ділянок. Наділи по 10 соток видавало Головне управління Держгеокадастру в Харківській області. Серед тих, хто отримав документи – мама загиблого в 2014 році пілота, підполковника Дмитра Шкарбуна.

Мама льотчика-героя Дмитра Шкарбуна отримала землю під Чугуєвом68 осіб отримали цього разу документи на землю в СТ «Колос» Есхарівської селищної ради Чугуївського району; 54 ділянки розташовані на території Дергачівської міської ради. Земля Дмитра Шкарбуна – під Чугуєвом. Саме з Чугуєва він здійснив свій перший бойовий виліт, і свій останній – 14 липня 2014 року.

Як розповіла його мама Ельвіра, Дмитро Шкарбун і командир екіпажу Дмитро Майборода пілотували літак, який доставляв припаси на лінію фронту. Вильоти здійснювали по кілька разів на день, ризикуючи життям, скидали воду, сухпайки, забирали поранених. «Товариші по службі кажуть, страшно було літати, а Дімка пожартує – вже і нічого», – розповідає мама.

Коли в літак потрапила ракета, екіпаж встиг врятуватися, а у пілотів залишалося 20 секунд часу, щоб покинути машину. Але вони вирішили, що потрібно залишитися і направити літак в поле, подалі від будинків. Це коштувало їм життя, але вони не могли вчинити інакше.

У школі, де вчився Дмитро Шкарбун, відкрили меморіальну дошку. У льотчика залишилися діти: 15-річний син і 9-річна дочка. Ельвіра Віталіївна каже, що приймати рішення щодо ділянки будуть саме вони. А поки вони не виросли, вона розіб’є там сад.

Сад на своїй ділянці в Дергачівському районі вже планує і майор Михайло Потилиця – начальник відділу забезпечення Дергачівського районного військового комісаріату. Він служив в АТО на Світлодарській дузі командиром зенітно-ракетної батареї в 53 ОМБр.

Є вже задумки – кизил посаджу, з нього виходить дуже смачне варення, – розповідає військовий. – Часу оформлення документів на землю зайняло небагато – заяву на ділянку подали в травні, зараз отримали. Я ж не вічно буду служити, у мене є діти і внуки, а у дідуся завжди повинна бути пасіка і варення.

Начальник Головного управління Держгеокадастру в Харківській області Євген Оберемок, вручаючи за дорученням голови Харківської обласної державної адміністрації Юлії Світличної документи, нагадав: хоч зібрали ветеранів для видачі наказів напередодні свята, не треба розглядати це як подарунки.

Прийом заяв та видача документів – це обов’язок держави, і наша щоденна робота. Звичайно, ця видача не приурочена спеціально до свята, але і не видати документи напередодні такого великого дня не можна, – пояснив Євген Оберемок. – Крім того, це прекрасна можливість зустрітися і привітати вас особисто і сказати спасибі від губернаторки Харківської області, від управління Держгеокадастру за службу, побажати миру вам і вашим родинам.

Нагадаємо, всього в Головне управління Держгеокадастру в Харківській області надійшло від учасників АТО 14597 заяв на отримання земельних ділянок.

Видано 10723 дозволів на розробку документації, прийнято 7659 наказів про передачу у власність земельних ділянок загальною площею 9641,6384 га. З них:

  • 2735 земельних ділянок для ведення садівництва загальною площею 318,1380 га
  • 4924 земельні ділянки для ведення особистого селянського господарства (ОСГ) загальною площею 9323,5004 га.

Від членів сімей загиблих учасників АТО надійшло 194 заяви, надано 138 дозволів на розробку документації, передано у власність 71 земельну ділянку загальною площею 96,6333 га, з них 51 –  для ведення ОСГ, 20 -.для ведення садівництва.

Поділитися

з питань співпраці (093) 813-75-44 vistinews.kh@gmail.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється при вказуванні посилання на безпосередню адресу матеріалу і згадуванні назви visti.news. Матеріали з позначкою “реклама” публікуються на правах реклами, відповідальність за зміст несе рекламодавець. © Усі права захищені, 2023