Дивіться «ВІСТІ» на кабельному телеканалі “Трiолан.INFO”

Майбутні велетні – у Харкові другий рік поспіль народилися червонокнижні черепахи

Від 30 грамів до 120-ти кіло. За життя шпороносні черепахи збільшуються у 4 тисячі раз. І в Харкові другий рік поспіль народжуються ці червонокнижні тварини. Цей вид третій за розміром у світі. У природі з великої клади виживають лиш одиниці, щоб у неволі стали дорослими всі у малят буквально є нічні няньки.

Другий рік поспіль в Екопарку народжуються червонокнижні черепахи. У 2018-му шпороносні черепашата вилупилися з яєць уперше в Україні. До цього вітчизняним зоологам не вдавалося отримати потомство рідкісного африканського виду.

Світлана Вишневецька завідувачка сектору «Гризуни і тераріум»

Вот нам уже месяц. Вот она настоящая шпароносная черепаха. Вот она вот такая. Шпорочки начинают присутствовать. Шпорами они роют. Это краснокнижники международники, в природе их очень мало. В природе они этими шпорами роют тоннели себе и большую часть жизни проводят в этих тоннелях. Тоннели бывают до 3 метров глубиной, до 15 в длинну. И большую часть жизни проводят в тоннелях, потому что Африка температура минималка 16 градусов и жара 40 градусов. И для того, чтобы перебыть эту жару, они прячутся в эти тоннели.

А в цих 4 малих скоро перший день народження, і їх вага вже сягнула 700 грамів.

Смотрите, какие красотки!

Через 20 років малі важитимуть під 120 кіло, найбільші стануть завдовжки до метра. Зараз найстаршому в Екопарку самцю 25 років. Габі важить 115 кілограмів. Ці велетні набирають вагу на салатах. Як жартують, їхня няньки – ростуть на майже ресторанній мікрозелені.

Пока они совсем маленькие, это одназначно совсем мелко-мелко режется.

У малих спецумови – африканські плюс 40, 2 купання на тиждень і свої нічні няньки. За життям малих спостерігає відеонагляд, і щойно дитинча перекинеться догори пузом, наглядачі спішать перегортати малюків.

Для их самое страшное, вот представьте, такой масик перевернулась и полежала несколько часов под лампой, и все. Мы хотим, чтобы все наши дети остались живы.

Скоріш за все, це не останнє народження черепашат у цьому році. Якщо все буде добре, то до нового року на світ вилупиться наступна кладка. Майбутні рептилії ще в скоролупі в інкубаторі.

Поділитися

з питань співпраці (093) 813-75-44 vistinews.kh@gmail.com

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється при вказуванні посилання на безпосередню адресу матеріалу і згадуванні назви visti.news. Матеріали з позначкою “реклама” публікуються на правах реклами, відповідальність за зміст несе рекламодавець. © Усі права захищені, 2023