Дивіться «ВІСТІ» на кабельному телеканалі “Трiолан.INFO”

Люботин – окупанти ракетами знищили залізничний ліцей, де був гуманітарний центр

У Люботині в ніч на 20 червня росіяни випустили 2 ракети. Їх мішенню став освітній заклад.

Частина будівлі, де розташовувався адмін корпус, Люботинського професійного ліцею залізничного транспорту стала руїнами. Зруйнували одне крило будівлі, друга частина та інші будівлі закладу сильно пошкоджені. Пошкоджені також і приватні домоволодіння довкруг.

Олександр Ільєнков, керівник Харківської окружної прокуратури: 

Прямо за мною міститься епіцентр вибуху, який припав на приміщення навчального корпусу професійно-технічного ліцею. Якщо уявити, то до вибуху тут було 2 корпуси навчального закладу та дах, то воронка – 4 метри.

У будівлі ліцею працював волонтерський гуманітарний центр “Люботин SOS”. Натепер волонтери шукають нове приміщення, щоб продовжити допомагати місцевим і переселенцям. Таких у містечко наразі переїхало за офіційними даними 8 тисяч.

Богдан Дугін, волонтер ГО «Люботин SOS»:

Ми вже звідси вивези частину, тут були на оцих кріслах памперси 6,5,4,3,2,1 розмірів. Тут посуд для переселенців і для інших нужденних.

В Люботин багато приїхало? Потреба є в цьому?

Так,  у нас нашого населення трішки більше ніж 20 тисяч. Перепису давно не було. Переселенців – 8 із копійками. Куди будемо переїжджати, ще не знаємо. Тут лишатися неможна? Тут лишатися неможна – будівля буде зачинятися, не знаю на відновлення?

Потерпілих, на щастя, не було. На момент обстрілу в ліцеї знаходилася охорониця, але вона не постраждала.

Поділитися

з питань співпраці (093) 813-75-44 vistinews.kh@gmail.com

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється при вказуванні посилання на безпосередню адресу матеріалу і згадуванні назви visti.news. Матеріали з позначкою “реклама” публікуються на правах реклами, відповідальність за зміст несе рекламодавець. © Усі права захищені, 2023