Дивіться «ВІСТІ» на кабельному телеканалі “Трiолан.INFO”

Козлюка лишили під домашнім арештом

Харківський апеляційний суд розглянув апеляційні скарги прокуратури та підозрюваного у побитті харківського оператора теленовин Вадима Макарюка. Обом сторонам колегія суддів відмовила. На розгляд Сергій Козлюк прийшов із 4 адвокатами. Його захист, як і він сам, наполягали на знятті клопотання про запобіжний захід, прокуратура – навпаки вимагала суворішого запобіжного у вигляді тримання в СІЗО без застави. Підозрюваний наголосив, що жодних ризиків, які вбачає прокуратура, немає.

Сергій Козлюк, підозрюваний:

Прямого контакта с журналистом Макарюком я не имел вообще. И как только его здоровье станет лучше, я думаю, что он это подтвердит и это скажет. Что касается стрельбы – мне вменяют хулиганство именно часть 4, это самая тяжкая часть, которая предусматривает, что я умышленно приготовил пистолет и причинил им вред, который уже обоснован. Но нет огнестрельного ранения.

Фото: KHARKIV Today

Козлюк лишиться під цілодобовим домашнім арештом за місцем мешкання в межах строку досудового розслідування, до 10 серпня 2019 року. Підозру Сергію Козлюку пред’явили за частиною 3 статті 171 (перешкоджання законній та професійній діяльності журналістів), частиною 4 статті 296 (хуліганство із застосуванням зброї), частиною 1 статті 345-1 (погроза або насильство щодо журналіста) Кримінального кодексу України. Мова про події 7 червня 2019 року, коли на території торговельного центру «Барабашово» стався конфлікт серед підприємців та представників громадських об’єднань. Тоді був жорстоко побитий оператор Вадим Макарюк.

Віта Дубовік, прес-секретар прокурора Харківської області:

Ми вважаємо, що було достатньо підстав і доведених ризиків, щоб взяти цю особу під варту, тому ми і звернулися до апеляційної інстанції. Добре, що коли у такому кримінальному провадженні, коли людина підозрюється одразу за 3 статтями ККУ, справі, яка набула досить широкого розголосу, справі, в якій потерпілий є представником ЗМІ, добре, що у цього підозрюваного є хоча б якийсь запобіжний захід. Сподіваюся, що це буде стримувати його від порушень закону.

Поділитися

з питань співпраці (093) 813-75-44 vistinews.kh@gmail.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється при вказуванні посилання на безпосередню адресу матеріалу і згадуванні назви visti.news. Матеріали з позначкою “реклама” публікуються на правах реклами, відповідальність за зміст несе рекламодавець. © Усі права захищені, 2023