Дивіться «ВІСТІ» на кабельному телеканалі “Трiолан.INFO”

Концерт «Містична червона скрипка Страдіварі» пройде у Палаці студентів НЮУ 10 вересня

Концерт «Містична червона скрипка Страдіварі» пройде у Палаці студентів НЮУ 10 вересня. Скрипалька, власниця відомої «Червої скрипки» Елізабет Піткерн (США) виступатиме в Харкові вже втретє, і кожного разу – з МАСО «Слобожанський»:

«Шаную харків’ян та Харків, де я знов граю з оркестром «Слобожанський». Пандемія вплинула тільки на час нашої зустрічі, але не на любов харків’ян до класичної музики, — каже музикантка. — Вважаю Харків культурним та привабливим містом і бажаю побачитись з глядачами на концерті 10 вересня».

Диригувати буде Даніїл Австріх (Німеччина):

«Я цю скрипку вже одного разу чув. У неї дуже теплий звук, — пояснює диригент Даніїл Австріх. — Ну і, звичайно, це один з найвідоміших інструментів, працювати з ним — унікальна можливість. Це, знаєте, як «Мона Ліза» серед скрипок».

Керівник МАСО «Слобожанський» Олександр Дворниченко повідомив, що весь час перебування у Харкові скрипальку Елізабет Піткерн і її «Червону скрипку» охоронятимуть. Спеціалісти оцінюють унікальний інструмент у 15 мільйонів доларів.

Нині червону скрипку вже почули в Харкові простонеба на відкритій репетиції.

Нет описания.

Нагадаємо, «Червоний Мендельсон» або «Червона скрипка» відомий серед знавців історії музики інструмент. Його виготовив у 1720 році майстер Антоніо Страдіварі. Вважається, що вона має одні з найкращих акустичних властивостей серед існуючих сьогодні скрипок. Інструментом володів видатний скрипаль Йозеф Йоахім, але згодом слід скрипки загубився – майже 200 років ніхто не знав, де вона.

Її «пригоди» у ці загадкові роки стали основою для оскароносного фільму «Червона скрипка» з Семюлем Л. Джексоном у головній ролі.

Лише у 1930-х роках скрипка з’явилася у Берліні у володінні нащадків видатного композитора Фелікса Мендельсона. У 1990 році її анонімно придбав на аукціоні американець, щоб подарувати 16-річній онуці Елізабет. Дівчина тримала скрипку в секреті, допоки сама не стала відомою скрипалькою, яку запрошують з концертами у «Карнегі-Холл» та «Лінкольн-центр».

Вже понад 30 років Елізабет ніколи не розлучається з легендарним інструментом, і скоро він знову зазвучить у Харкові. У програмі концерту прозвучать композиції Дмитра Шостаковича, Сергія Прокоф’єва, Арама Хачатуряна, музика з голівудського фільму «Червона скрипка» Джона Корільяно і «Концерт для скрипки з оркестром мі-мінор», написаний Феліксом Мендельсоном, чиє ім’я досі носить червоний інструмент.

Нет описания.

Поділитися

з питань співпраці (093) 813-75-44 vistinews.kh@gmail.com

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється при вказуванні посилання на безпосередню адресу матеріалу і згадуванні назви visti.news. Матеріали з позначкою “реклама” публікуються на правах реклами, відповідальність за зміст несе рекламодавець. © Усі права захищені, 2023