Дивіться «ВІСТІ» на кабельному телеканалі “Трiолан.INFO”

Київ: двоє чоловіків перевозили вибухівку

Везли пластид і детонатори. У Києві затримали чоловіків із вибухонебезпечними предметами. Перевізники переконують, що навіть не здогадувалися про вміст сумки. До розслідування підключені Служба безпеки і прокуратура. Не виключено, що справу кваліфікують і як підготовку до терактів, як стало відомо Вісті Ньюс.
Закрите паркування і виклик вибухотехників і СБУ. Цим завершилася перевірка автівки у Києві. У Дарницькому районі бійці полку спецпризначення поліції оглянули машину, водій і пасажир якої заметушилися при наближенні патрулю.

Боєць полку спецпризначення поліції:
В багажнику транспортного засобу було виявлено нами в чорному рюкзаку спортивному речовину схожу за зовнішніми ознаками на вибухову речовину – пластид та 10 електродетонаторів, споряджених проводами для підривання.

Вибухотехніки з автівки дістали 6,5 кг пластиду. Експерти наголошують: дроти були підключені, і вибухівка була підготовлена до використання. Цікаво, що чоловіки наполягають: про свій багаж не знали.

Андрій Крищенко начальник Головного управління Національної поліції у м. Києві:
Малознайомий чоловік в Закарпатті попросив перевезти до Києва мішок із якимось запчастинами, а там передать особам, які зателефонують. За все це їм пообіцяв надати приблизно 25 тисяч гривень.

При цьому поліцейськи з’ясували ще одну цікаву деталь:

Андрій Крищенко, начальник Головного управління Національної поліції у м. Києві:
До речі, ні в кого з них не було мобільних телефонів. Лише один телефон, в якому був один номер. Телефон дуже специфічний, який неможливо відслідковувати.

Обох чоловіків затримали. Їм інкримінують незаконне поводження з боєприпасами, ймовірно, у справи буде і додаткова кваліфікація – підготовка до теракту. За наказом очільника поліції Києва, всі патрульні наряди переведені у підвищену готовність, посилено патрулюють вокзали, станції метрополітену та місця масового перебування людей.

Поділитися

з питань співпраці (093) 813-75-44 vistinews.kh@gmail.com

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється при вказуванні посилання на безпосередню адресу матеріалу і згадуванні назви visti.news. Матеріали з позначкою “реклама” публікуються на правах реклами, відповідальність за зміст несе рекламодавець. © Усі права захищені, 2023