Дивіться «ВІСТІ» на кабельному телеканалі “Трiолан.INFO”

Із Харкова повернули частину партії вакцини Пфайзер через температурні відхилення – МОЗ

Частину партії вакцини Comirnaty/Pfizer-BioNTech, яка була доставлена в Харківську область та в якій датчик температури показав відхилення від рекомендованого виробником температурного режиму, була повернута на склад ДП “Укрмедпостач”. Решта партії була прийнята без застережень. Повідомили у МОЗ.
Міністерство охорони здоров’я України проводить власну комісійну перевірку дотримання температурних умов “холодового ланцюга” при транспортуванні вакцини Comirnaty/Pfizer-BioNTech до регіонів. Під час перевірки проводиться подвійний моніторинг даних електронних приладів, що фіксують температурний режим (і в боксах, і у вантажному відділі автомобіля), зокрема фахівці МОЗ України перевіряють показники температури, яку фіксували логери при транспортуванні вакцини. До уваги береться температура, яку показували логери в кузові автомобіля та у боксі для транспортування.
Для довідки: логер – це електронний пристрій, який постійно з певними інтервалами фіксує температуру. Змінити чи підробити ці дані неможливо, тому що вони записуються на захищений носій.
Нагадуємо “маршрут вакцини”: вакцину з національного складу перевантажують в бокси для транспортування – транспортують у боксах в кузові автомобіля – відвантажують на регіональний склад – медичні працівники забирають вакцини у сумках-холодильниках. Протягом усього “маршруту вакцини” після її розмороження повинна бути збережена температура від +2°C до +8°C, зокрема і в кузові автомобіля.
За попередніми результатами протоколу випробувань логерів виявлено відхилення показників логерів від встановленого значення температури.
Причини таких відхилень має встановити комісія. Про остаточні результати перевірки буде повідомлено додатково.
МОЗ ретельно стежить за дотриманням “холодового ланцюга”. Всього в Україні від початку вакцинальної кампанії було використано 1 222 565 доз вакцини Comirnaty/Pfizer-BioNTech.

Поділитися

з питань співпраці (093) 813-75-44 vistinews.kh@gmail.com

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється при вказуванні посилання на безпосередню адресу матеріалу і згадуванні назви visti.news. Матеріали з позначкою “реклама” публікуються на правах реклами, відповідальність за зміст несе рекламодавець. © Усі права захищені, 2023