Дивіться «ВІСТІ» на кабельному телеканалі “Трiолан.INFO”

Харківський Центр психологічної реабілітації «Матері проти наркотиків» відстоює власну репутацію в судах

У суді Харкова Центр психологічної реабілітації «Матері проти наркотиків» продовжує відстоювати власну репутацію. Сьогодні розгляд відбувся в Харківському апеляційному суді, куди прокуратура подала апеляційну скаргу відносно працівника закладу. А саме на рішення судді Фрунзенського суду, м. Харкова, від 31 січня цього року, тоді суд категорично відмовив вимогам прокуратури у застосуванні запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою Буряка А.С. І сьогодні Харківський апеляційний суд також відмовив вимогам прокуратури у вигляди тримання під вартою, призначивши самий м’який вид запобіжного заходу, а саме особисте зобов’язання.

Прокурор:

У ході досудового розслідування було відібрано заяви та допитано у якості потерпілих. Вони були попереджені про кримінальну відповідальність за завідомо неправдиве повідомлення про вчинення злочину, неправдиве показання. Суд першої інстанції не дослідив докази, надані стороною обвинувачення та допитав трьох свідків, які у кримінальному провадженні мають статус “потерпілих”, які змінили свої показання в ході допиту. Вказані обставини свідчать про існування ризику п.3 ст 177 КПКУ, сторона обвинувачення вважає, що було здійснено вплив на вказаних осіб.

Були заслухані всі учасники процесу, після суд оголосив ухвалу з лише частковим задоволенням апеляційної скарги.

Валерій Бездітко, суддя Харківського апеляційного суду:

Застосувати відносно Буряка О.С. з/з у вигляді особистого зобов’язання. Покласти на Буряка О.С. на строк до 29 березня обов’язки, передбачені пунктами 1.3.4.ч.5 ст.194 КПК України.

Ігор Касьянов, захисник підозрюваного О.Буряка:

Это самая легкая мера пресечения какая может быть, но мы считаем, что в отношении Буряка не имеет смысла избирать какую-либо меру пресечения. Это невиновный человек, в отношении которого производится досудебное расследование полностью сфальсифицированное, т.е., многочисленные нарушения в деятельности правоохранительных органов конца и края нет по этому поводу будут направлены многочисленные жалобы от потерпевших и данное расследование является фальсификацией и не имеет под собой никаких обоснований.

Сам же підозрюваний 6 разів протягом 2-ох тижнів з’являвся до органів слідства за повістками, наголошує, що як ніхто інший зацікавлений у справедливому рішенні.

Олександр Буряк, підозрюваний:

Все обвинения в мою сторону не обоснованы и я лично ни в чем не виноват, и дальше продолжаю заниматься и поддерживать наркозависимых ребят, участвовать в акциях против наркотиков в Харькове. Для меня этот весь процесс  болезненный и также для многих ребят, которые через это сейчас проходят. Благодарен судьям и надеюсь, что в дальнейшем они вынесут правильное решение.  Я надеюсь, что справедливость есть, и она восторжествует.

матери против наркотиков харьков

Анна Куліненко, співзасновниця центру та провідний психолог БФ “Матері проти наркотиків”:

Это третий суд, который мы посещаем с этого момента. Первый дал ухвалу о том, что подозрения к Александру Сергеевичу было безосновательным и его отпустили тогда из-под стражи. Второй суд 7.02 огласил нам о том, что они возвращают то майно, которое было изъято в ходе следствия, но на самом деле еще ничего нам не отдали. Сегодня мы защищали свое имя в Апелляционном суде. Александр Сергеевич с нами, мы работаем и будем бороться за свое светлое имя. Многие боятся действий правоохранительных органов, частично ребята вернулись, но находятся в стрессовом состоянии, нуждаются в психологической помощи. Родители с нами и тех детей, которые вернулись, и тех, кто находится дома. Это ужасно, потому что, один мальчишка лежит в реанимации, это так работают правоохранительные органы и спасают людей.

До слова, Центр психологічної реабілітації “Матері проти наркотиків”, наголошує Анна Куліненко, працює з 2015 року, усі дозвільні документи на роботу по лікуванню наркотичної та алкогольної залежності оформлені згідно з діючим законодавством України.

Всі послуги психологічної реабілітації, проведення індивідуальної програми реабілітації “Емоційна зрілість”, проводиться на законних засадах, згідно з законодавством України. Центр має право, відповідно до свого Уставу, на проведення занять, відкритих семінарів і психологічних тренінгів, емоційну та психологічну підтримку, лікування наркотичної, алкогольної залежностей людей, які звертаються за допомогою.

Люди займаються в центрі з 5-ма психологами, проводиться сімейна терапія, клієнти центра лишаються тут без будь-якого примусу, вони підписують договір про надання переліку психологічних послуг у центрі. Заняття проходять відповідно до розкладу, який розміщений на сайті організації та затверджений її статутом. Батьки чи інші родичі клієнтів відвідують своїх рідних у будь-який день тижня.

Анна Куліненко, співзасновниця центру та провідний психолог БФ “Матері проти наркотиків”:

Я, как руководитель буду отстаивать каждого реабилитанта, все родители написали жалобы, и мы будем добиваться справедливости.

Поділитися

з питань співпраці (093) 813-75-44 vistinews.kh@gmail.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється при вказуванні посилання на безпосередню адресу матеріалу і згадуванні назви visti.news. Матеріали з позначкою “реклама” публікуються на правах реклами, відповідальність за зміст несе рекламодавець. © Усі права захищені, 2023