Дивіться «ВІСТІ» на кабельному телеканалі “Трiолан.INFO”

Харківських чиновників підозрюють у розкраданні асфальту – збиток 5,3 мільйони

У Харкові чиновники перепродували асфальт. Як стало відомо Вісті Ньюс, працівників мерії підозрюють у привласненні понад 5 мільйонів гривень. Правоохоронці провели обшуки в Департаменті міськради. Прокуратура вже повідомила про підозру двом керівникам відомства. Замість того, щоб класти весь асфальт на харківські дороги, частину продавали підконтрольній фірмі. Ціну ставили в п’ять разів дешевше за ринкову. Далі матеріал перепродавали вже за реальною ціною. Різницю організатори оборудки залишали собі. Таким чином чиновники проводили капремонти вулиць Харкова.

Юрій Ковальов, начальник відділу прокуратури Харківської області:

Великий досить період нами був взятий у роботу. Це не сказати, що більшість, але дуже великий об’єм вулиць міста Харкова, тобто це більше ніж 30 договорів, які укладалися департаментом. Це є особливо тяжкий злочин, яким передбачено покарання від 7 до 12 років позбавлення волі. Дуже велика сума збитків завдана територіальній громаді  більше 5 млн грн на даний час інкриміновано підозрюваним.

За даними очільника Харківського антикорупційного центру Дмитра Булаха, прокуратура та СБУ говорять про Володимира Чумакова. Він очолює Департамент будівництва та шляхового господарства Харківської міської ради. Офіційно правоохоронні органи прізвища фігурантів справи не називають. Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває. Справа була розпочата ще в 2017 році.

Поділитися

з питань співпраці (093) 813-75-44 vistinews.kh@gmail.com

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється при вказуванні посилання на безпосередню адресу матеріалу і згадуванні назви visti.news. Матеріали з позначкою “реклама” публікуються на правах реклами, відповідальність за зміст несе рекламодавець. © Усі права захищені, 2023