Дивіться «ВІСТІ» на кабельному телеканалі “Трiолан.INFO”

Харківського активіста Миколу Бичка знайшли в лісі повішеним

У лісі знайшли повішени Харківського активіста, як стало відомо Вісті Ньюс. Миколі Бичку було всього 23 роки, він займався питаннями корупції та екології у своєму селищі Есхар. Боровся проти викидів сточних вод. Друзі та колеги чоловіка у самогубства молодика не вірять, він планував створити громадську організацію, а за кілька годин до зникнення телефонував друзям, що їде з водою з криниці.

 

https://www.facebook.com/groups/1625273014152450/permalink/1941672192512529/

Анна Черненко, журналіст:
Про зникнення Миколи Бичка повідомила мати, вона звернулася до поліції, що син 4-го червня пішов з дому та не повернувся. Шукали місцевого активіста силами районної поліції, але, на жаль, чоловіка знайшли мертвим в лісі під Есхаром ввечері вівторка.

Тіло виявили повішеним. У те, що життєрадісний і суспільно активний молодик міг вкоротити собі віку ніхто з його друзів і колег не вірять.

Роман,  друг загиблого активіста:

Его убили, это раз, его убили не наши. И все! И Точка!

Роман Лихачов, заступник голови Чугуївської правозахисної групи:
Я безпосередньо був на цьому місці, там починаючи від пеньків, можна зробити висновок, що це робив не сам Микола, починаючи від вузлів. Більше того людина, яка їде вішатися, не буде їхати на родник, набирати воду 5 літрів із собою і потім чомусь іти в ліс і вішатися.

Микола об’єднав місцеву молодь довкола питань боротьби за екологію у своєму селищі Есхар. У селі скаржаться на звезення промислових нечистот і викиди брудної води місцевим підприємством.

Алла, мешканка с. Есхар:

Они в том году прямо сливали в мой колодец, да, я с ними ругалась. Приезжает машина, поднимают крышку, машина трубу опускает и сливает воду. И говорят, это чистая вода. А я с телефоном, они чистая вода, но убрали. А я смотрю, ну мутная вода из канализации.

Геннадій, мешканець с. Есхар:

Малиновка отказалась, на Эсхар начали сливать эти отходы. Это все загрязняет среду, это всем нам смерть, можно сказать.

Щоб не допустити в Есхарі екологічного лиха, активіст збирався найближчим часом реєструвати громадську організацію. Більше того, за словами знайомих, Микола спілкувався з ними за кілька годин до зникнення. Чоловік вийшов із дому, щоб набрати води, та вчергове піти фотографувати стоки.

Роман, друг загиблого активіста:

Он поехал за эти очистные, что нам сливают какой-то понос чужой! Кто это договорился? Кто принял такое решение глупое? Вот он поехал и не вернулся…

На ранок після виявлення тіла більше 2-х сотень жителів Есхара зібралися на мітинг – вимагали розірвати договір щодо звезення стокових вод. Активісти говорять, що пропозиція давно було на розгляді сільради.
Громада вимагає ретельного розслідування смерті Миколи Бичка та відставки сільського голови.

У поліції розслідують обставини щодо смерті активіста за статтею “умисне вбивство” із приміткою “самогубство”.

Дмитро Грінчак, заступник начальника Чугуївського відділу поліції:
Було знайдено тіло чоловіка без ознак життя. Одразу слідчо-оперативна група виїхала на місце. Було встановлено тіло молодого чоловіка, який висів на дереві без ознак насильницької смерті. На даний час версія одна – тільки самогубство.

Харківські активісти наголошують, будуть проводити самостійно своє розслідування. Адже напади на громадських діячів у Харкові та області стали системними, і від них вже постраждали десяток людей.

Роман Лихачов, заступник голови Чугуївської правозахисної групи:
У четвер громада Есхара знову запланувала мітинг, на якому вимагатимуть від місцевої влади показати докази того, що проблем зі стоковими водами не буде, а слідство у справі Миколи Бичка просунулося.

Поділитися

з питань співпраці (093) 813-75-44 vistinews.kh@gmail.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється при вказуванні посилання на безпосередню адресу матеріалу і згадуванні назви visti.news. Матеріали з позначкою “реклама” публікуються на правах реклами, відповідальність за зміст несе рекламодавець. © Усі права захищені, 2023