Дивіться «ВІСТІ» на кабельному телеканалі “Трiолан.INFO”

Харківський Велодень зібрав 13 тисяч учасників

13-тий харківський Велодень зібрав 13 тисяч учасників, як стало відомо Вісті Ньюс. Подія щороку стає більш масштабною та схожою на карнавал, адже на велосипедах їдуть голлівудські кіногерої, середньовічні лицарі, казкові герої тощо. Та й сам транспорт зазнає дивовижних перевтілень. Велосипедисти з усього міста традиційно збираються на площі Свободи та долають 8-кілометровий маршрут центром.

Щороку Харківський велодень стартує з флешмобу. Тисячі учасників на двоколісному транспорті разом формують тематичну фігуру. Цьогоріч її придумали містяни, і, наслідуючи Елона Маска, жартома відправили на Марс велосипед.

Ідеї, із чого почати велопарад, збирали більше місяця. Пропозицій було більше сотні, хтось пропонував проїхатися містом з оголеним торсом, хтось подарувати йому велосипед. Вибір організаторів зупинився на космічному жарті. А авторка ідеї отримала велосипед у подарунок.

Олексій Чубаров, директор Департаменту у справах сім’ї, молоді та спорту:

Мы запустим собственно говоря сегодня велосипед на Марс. У нас на площади изображены две планеты. Одна планета с гербом города Харькова. Собственно говоря планета Земля, другая – планета Марс. И все велосипедисты сегодня смогут доехать до Марса. Как некоторое время назад Маск запустил Теслу, сегодня мы запустим велосипед.

Одразу за запуском на Марс стартує і традиційний велокарнавал.

Перекриті на кілька годин центральні вулиці велосипедисти відзначають майже бразильським карнавалом. Костюми вигадують за кілька місяців до старту.

Сергій Джіперс Кріперс, учасник Велодня 2018:

Персонаж Джиперс Криперс, монстр как раз весной вылезал, бегал и всех жрал, кого встречал.  Гарпун, копье делал вчера, день ушел. Но не жалею, получил удовольствие от процесса, получаю и сейчас.

Руслан лицар XI століття, учасник Велодня 2018:
В прошлом году хотели такое проделать, но ребят было мало, а должен быть рядом кто-то со мной, чтобы в случае чего снять его с меня быстро. Потому что все-таки доспех весит 30 кг.

Катерина їздить на тандемі, учасниця Велодня 2018:

Мы каждый день катаемся, это наш транспорт на каждый день. А сегодня праздник велосипеда, велосипедистов, поэтому мы так нарядились, чтобы отпраздновать.

А ще велозаїзд – це свято інженерської вигадки. Велосипедисти роками готуються до травневого параду, так Слава 2 роки збирав свого залізного коня з металобрухту.

Слава веломайстр, учасник Велодня 2018:
В одно время я проснулся, и понял, что мне нужен велосипед. Все придумано, своими руками сделано, выточено, покрашено. Мост задний сделал, аналогов нет!

У колоні поруч бджілки, пірати, відьми, квіткарки, веломашини та рікші. Для участі в колоні Івану вистачило навіть одного колеса.

 Іван їде на моноциклі, учасник Велодня 2018:
Это мотоцикл. Я не так давно на нем научился кататься. Я вообще хожу на цирковую акробатику. Научился я на нем кататься месяца 3 или 4.

Традиційно травневий Велодень закінчується колоною найменших учасників – тут у транспорту і педалей немає, і коліс більше двох для стійкості. Але скоро у колоні може з’явитися і зоогрупа. Велосипедисти не жалкують місця і для чотирилапих.

Валерій, Оксана і Марфуша учасники Велодня 2018:

Мы очень любим кататься на велосипедах, практически каждые выходные и даже с Марфой. Если мы выходим с велосипедами, она нас не отпускает.

Вже більше 5 років заїзд збирає більше 10 тисяч учасників на екологічному транспорті з усіх районів міста, а 13-й весняний велодень у Харкові відзначився 13-тьма тисячами учасників.

Поділитися

з питань співпраці (093) 813-75-44 vistinews.kh@gmail.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється при вказуванні посилання на безпосередню адресу матеріалу і згадуванні назви visti.news. Матеріали з позначкою “реклама” публікуються на правах реклами, відповідальність за зміст несе рекламодавець. © Усі права захищені, 2023