Дивіться «ВІСТІ» на кабельному телеканалі “Трiолан.INFO”

Харківський нападник Безух залишиться під вартою за рішенням суду

Апеляційний суд лишив Володимира Безуха під вартою. Психологічну експертизу чоловіку ще не проводили, як стало відомо Вісті Ньюс. Нагадаємо, сьогодні в Харкові розглядали апеляцію на запобіжний захід нападнику на Укрпошту. Чоловік 30 грудня захопив заручників поштового відділення та обіцяв підірвати вибуховий пристрій. Він утримував 9 людей, частину заручників відпустив у ході перемовин із поліцією та психологами. У підсумку люди, що лишилися заручниками, самі знешкодили Безуха та впустили поліцію. Сміливі бранці навіть були нагороджені пам”ятними подарунками від Національної поліції.

Причин, чому пішов на злочин 40-річний харків’янин не називає і досі. Не знає, їх і його матір. Жінка припускає, що її син зірвався та пішов на злочин через її хворобу.

Марія Безух, мати нападника на відділення пошти:

Психика у него нарушена. Он до этого употреблял таблетки, только таблетки, где-то до 15 года. Но постоянно мне говорил, я говорила, что через 3 месяца я умру, мне осталось дуже мало, дуже, я еле сюди дойшла, я в основном лежу, на лечение грошей нема, а він говорить “мамо, я раньше тебе умру”. Я говорю, дурак, хто ж хоронить то буде, хоронить не за что и всё, и у нього всё время мысль, что я раньше тебе…І оце він на новый год, я так думаю, що він, ну він всім і друзям казав.

Нагадаємо, рішенням Київського райсуду нападника заарештували на 60 діб без права внесення застави. 11 січня захист Безуха знову просив будь-який більш м’який запобіжний захід, мовляв, він не здатний на інші злочини, а його 72-річна мати важко хвора та потребує догляду. Натомість у прокуратурі вважають, що підозрюваний може як втекти, так і скоїти нові протиправні вчинки, та нагадують про передню відкриту проти Безуха справу, пов’язану з наркотиками. Сам затриманий брав участь у засіданні через відеозв’язок. Єдине, що розказав Безух, що у нього погіршилося самопочуття.

Володимир Безух, затриманий:

У меня состояние здоровья тоже беспокоит, у меня инфекционное заболевание, барабанная перепонка. После того как 30 числа 2017 года 12 месяца меня ударил потерпевший по голове, у меня ухудшилось состояние. Хотелось бы какое-то обследование по поводу того что же происходит у меня с ухом.

В обласній прокуратурі поінформували, що стосовно обох справ, відкритих щодо Безуха, терміни розслідування подовжили. Психологічну експертизу ж проведуть тільки після дозволу суду, чоловіка для цього відвезуть до Дніпра.

Віта Дубовик, прес-секретар прокуратури Харківської області:

Керівники у кримінальному провадженні здали сьогодні клопотання про призначення судово-медичної експертизи. Ми наполягаємо на тому, щоб вона була проведена в умовах стаціонару. Тобто людина поміщається до спецзакладу, і протягом певного часу лікарі за ним спостерігають. На жаль, у даний час такі експертизи не проводяться, тому скоріш за все ця експертиза буде проводиться у Дніпрі.

Матеріали справи планують передати до суду до березня. За цей час мають визначити стан здоров”я затриманого, у тому числі й психічний.

Поділитися

з питань співпраці (093) 813-75-44 vistinews.kh@gmail.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється при вказуванні посилання на безпосередню адресу матеріалу і згадуванні назви visti.news. Матеріали з позначкою “реклама” публікуються на правах реклами, відповідальність за зміст несе рекламодавець. © Усі права захищені, 2023