Дивіться «ВІСТІ» на кабельному телеканалі “Трiолан.INFO”

Харківський дитячий садочок № 425 повернувся до життя

Плюс 2 групи та 38 щасливих родин. У Харкові в дитячому садочку повернули до життя приміщення, які були закриті ще в 90-ті роки. Сучасний ремонт і корисне наповнення стали можливими завдяки участі дошкільного навчального закладу в проекті Дитячого фонду ЮНІСЕФ і співпраці адміністрації Холодногірського району, як стало відомо Вісті Ньюс.

Тут гамірно і весело. А від понеділка ще й стало більше вихованців. У садочку № 425 після ремонту відкрили 2 нові групи для мешканців мікрорайону Залютіно.

Галина Бойченко, завідувачка ДНЗ:

У нас 168 детей, но мы рады, что 38 мест еще прибавили к этим 168. И у нас, у родителей большое желание попасть в наш детский сад. Группы были заброшены, эти группы закрылись еще в 90-ые годы. Все стены затекшие, ремонта, конечно, никакого. Честно говоря, я даже не надеялась, что может такое быть. Но вот так повезло попасть в этот проект.

Проект реалізує Дитячий фонд ЮНІСЕФ. Тільки в Харківській області завдяки фінансовій підтримці німецьких благодійників з’являться 2 768 нових місць, і 1200 дітей вже ходять у новенькі дитсадівські групи.

Представник дитячого Фонду ЮНІСЕФ:

Ремонты в этих 2-х группах и ремонты во многих других десятках садов, которые делаются в 5-ти восточных областях нашей страны. Они осуществляются в рамках финансовой поддержки немецкого правительства. И этот большой проект осуществляется ЮНИСЕФ. И всего в 5-ти областях будут открываться 7,5 тысяч мест.

На Залютіно Фонд спільно з адміністрацією Холодногріського району реконструювали цей садок. Але ремонти та оснащення до початку осені керівництво району провели в усіх ДНЗ.

Максим Мусєєв, голова адміністрації Холодногірського району:

В городе Харькове по инициативе городского головы работает программа реанимирования материально-технической базы и развития сети школьных и дошкольных учреждений. Я рад сказать, что в этом году открывается 5 новых детских садов .

Батьки в захопленні від вигляду та оснащення груп. Подякувавши меценатам та очільнику району, наголошують, тепер у місті треба буде ще пошукати другий такий ДНЗ.

Ірина та Данило, ходитимуть у садок № 425:

Нам изначально нравится этот садик, и мы изначально хотели попасть только в этот садик, а еще открылась новая группа, мы с удовольствием хотим ее посещать.

Олександр і Аріша, ходитимуть у садок № 425:

Нравится, конечно, все. Потому что все новое, все современное. Сделано хорошо, качественно сделано. Думаю, что все довольны.

Повернення будівель до їхнього первісного призначення, а також поточні та капремонти – це загально міська тенденція. І потреба у нових групах у 2017 році для мешканців Холодногірського району нагальна.

Поділитися

з питань співпраці (093) 813-75-44 vistinews.kh@gmail.com

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється при вказуванні посилання на безпосередню адресу матеріалу і згадуванні назви visti.news. Матеріали з позначкою “реклама” публікуються на правах реклами, відповідальність за зміст несе рекламодавець. © Усі права захищені, 2023