Дивіться «ВІСТІ» на кабельному телеканалі “Трiолан.INFO”

Харківські студенти написали листи підтримки полоненим морякам: Тримайтеся! Ми з вами!

У Харкові студенти для 24 полонених моряків, незаконно затриманих Росією, зібрали близько півтисячі звернень, як стало відомо Вісті Ньюс. Акцію організували у Національному юридичному університеті імені Ярослава Мудрого. Саме тут вчився один із полонених – Василь Сорока.

Студенти Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого написали військовим, яких незаконно утримує країна-агресор. Екіпажі трьох кораблів, а це 24 чоловіка, із 25-го листопада у полоні після російської провокації в Керченській протоці. Шістьох людей було поранено під час нападу. Один із них – одесит Василь Сорока. Його заарештували вже в лікарні. 27-річний працівник Служби безпеки навіть пораненим намагався чинити опір ворогу. І саме зі звернення батька Василя у Харкові почалася 5-денна акція. Студенти написали всім морякам.

Віктор Сорока, батько полоненого:
Надіємося на те, що Україна зробить усе, щоб поскоріше хлопці повернулися додому. Який може бути суд, якщо вони є сьогодні військовополоненими? Які підлягають під конвенцію як військовополонені. Все інше – ми на своїй території, корабель є територією держави. А все, що вони зробили, то не просто країна-агресор, вона ще й терорист. Хлопці, які находяться зараз у полоні, ми всі вами гордимося, всі чекаємо вдома.

Василь Сорока у 2013 році закінчив Національний юридичний університет імені Ярослава Мудрого. Він випускник господарсько-правового факультету ВИШу.

Ганна Черкашина, студентка:

Мы будем и далее принимать на электронную почту письма для ребят. И непосредственно через сестру Василия Сороки – Богдану будем отправлять эти письма ребятам.

З 12 до 18 грудня у всіх корпусах стояли скриньки для пошти, куди викладачі та студенти й навіть колишні випускники могли вкинути коротку записку або розлоге звернення до полонених. В останній день майбутні адвокати доносили листи й навіть писали їх просто у фойє навчального закладу.

Василь Олешкін, студент:

Достаточно много людей пишут. Читать не будем, но студенты очень активно поддерживают ребят. Основная часть лежит в управлении. Каждый день кто-то подходит и несколько писем кидают.

Про стан здоров’я поранених полонених жодних офіційних повідомлень від РФ не надійшло. Родини моряків дізнаються крихти інформації зі ЗМІ та від правозахисників. Так, про Василя Сороку відомо, що у нього осколкове поранення передпліччя. Чоловіка прооперували. Він мав змогу одного разу подзвонити сім’ї, сказав кілька фраз, і, як розповів батько, навіть не привітав дружину з днем народження. Тому в різних варіаціях в півтисячі листах підтримки, що полетять із Харкова до полонених Росією моряків, студенти повторили слова “Тримайтеся! Ми з вами!”.

Наталя Гнатюк, студентка:
Він буде бачити, що це все він робить не тільки заради себе, своєї родини, а заради всієї України. Що студенти долучилися до цього, вони захотіли, вони прийшли, вони написали, вони вірять у нього.

Поділитися

з питань співпраці (093) 813-75-44 vistinews.kh@gmail.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється при вказуванні посилання на безпосередню адресу матеріалу і згадуванні назви visti.news. Матеріали з позначкою “реклама” публікуються на правах реклами, відповідальність за зміст несе рекламодавець. © Усі права захищені, 2023