Дивіться «ВІСТІ» на кабельному телеканалі “Трiолан.INFO”

Харківські резервісти зібрали рюкзаки та готові стати у стрій

Після рішення про воєнний стан харківські резервісти самі дзвонять до військкоматів дізнатися про збори та навчання, як стало відомо Вісті Ньюс. У комісаріатах тим часом готуються розсилати повістки на короткочасні збори та наголошують, мова наразі не йде про мобілізацію. Як і раніше уточнюватимуть дані та збиратимуть лиш тих, хто вже пройшов АТО та має бойовий досвід. Йдеться про так званий резерв першої черги.

Віктору 50, він резервіст. Харків’янин відслужив в АТО за 4 хвилею мобілізації. Має досвід Афгану, а в антитерористичній операції ніс службу як десантник. Тож введення воєнного стану чоловіка не злякало – 2016 виконував завдання на Луганському та Донецькому напрямках.

Віктор Волчелюк, резервіст:
Тоді я вже побачив, що вимальовується, дійсно, українська армія, яка спроможна буде надати достойну відсіч агресору.

Вже від понеділка до військкоматів Харківщини почали дзвонити такі ж резервісти. По кілька сот дзвінків находить щодня. Люди уточнюють дані та механізм дій у разі мобілізації.

 Юрій Калгушкін, військовий комісар Харківської області:
Також звертаються і громадські організації. До мене звернулася громадське формування “Цивільний повітряний патруль”, із яким ми заключили меморандум рік тому, і вони готові надати 4 маломоторні літаки, які зможуть перевозити воєннозобов’язаних або поранених.

Вже напочатку зими військкомати проведуть короткочасні збори офіцерів резерву першої черги. Їх будуть проводити за принципом єдиного стрілкового дня. Також зберуть і загони територіальної оборони.

Юрій Калгушкін, військовий комісар Харківської області:
Військовими комісаріатами здійснюється планове уточнення облікових даних військовозобов’язаних. Найближчим часом будуть надходити повістки для прибуття в районні військові комісаріати.

Віктор Волчалюк щойно зайшла мова про воєнний стан, наперед спрацював за інструкцією.

Віктор Волчелюк, резервіст:
Тривожний рюкзак мій напоготові, знаходиться вдома, предмети першої необхідності вже в ньому є. Фактично при необхідності він береться і не в 2 доби, а протягом 24 годин я буду у військовій частині. Покажемо, на що ми здатні!

Як показали попередні осінні збори тероборони, Харківський загін є одним із кращих в Україні. Тут спроможні сформувати підрозділ протягом 14 годин.

Поділитися

з питань співпраці (093) 813-75-44 vistinews.kh@gmail.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється при вказуванні посилання на безпосередню адресу матеріалу і згадуванні назви visti.news. Матеріали з позначкою “реклама” публікуються на правах реклами, відповідальність за зміст несе рекламодавець. © Усі права захищені, 2023