Дивіться «ВІСТІ» на кабельному телеканалі “Трiолан.INFO”

Харківські інженери зробили броньовані корпуси БТР-4 міцнішими – партію машин чекають у ЗСУ

У Харкові осучаснили броньовані корпуси для БТРів. Інженери конструкторського бюро імені Морозова усунули попередні недоліки та зміцнили машини, як стало відомо Вісті Ньюс. На заводі Малишева вже представили перші такі бронетранспортери, їх наразі закінчують тестувати. Протягом поточного року військо вже отримає оновлені та міцніші БТР-4 на озброєння.

У цехах заводу Малишева вже виготовлені кілька оновлених БТР-4. Суттєвих змін зазнали корпуси. Після експертної оцінки та лабораторних досліджень інженерам вдалося зробити броньовані корпуси міцніше.

Деталі, що саме змінили при виготовлені броньованих корпусів, інженери не розголошують. В експертів же немає зауважень до БТРів після перших тестів. Зокрема, позаду гідровипробування, підриви та обстріл машини зі зброї різних калібрів.

Андрій Богач, вчений секретар ДП “Харківське конструкторське бюро з машинобудування імені О.О. Морозова”:

Перед вами знаходиться бронетранспортер БТР-4, який має корпус, який вже виготовлений в рамках наших підприємств. Він у цьому місяці поступає на випробування на полігоні.

Наразі БТР-4 мають обкатати на полігоні. Пробіг на 500 км стане останнім випробуванням корпусів.

Борис Литвин, в.о. головного інженера ДП “Завод імені В.О. Малишева”:

Мы должны пробежать порядка 500 км, проверить микротрещины и другие характеристики, которые заявлены по корпусу БТР. После этих квалификационных испытаний мы параллельно запускаем серийное производство.

Залучення експертів і підприємств Харкова до створення броньованих корпусів також дасть змогу збільшити обсяг виробництва. Раніше на броні спеціалізувався тільки Лозівський завод.

Степан Полторак, міністр оборони України:

Раніше харківські заводи не випускали корпуси, і це була величезна проблема. Це як раз та загроза, яка стояла перед нами, тому що і якість була не дуже, і були проблеми. Зараз технічний персонал, конструктори знайшли технічну можливість вирішити цю проблему. І вони почали варити, почали виробляти ці корпуси.

Паралельно на заводі триває перевірка зміцнених корпусів для БТР-3. Відповідно до домовленості з Мінобороною протягом року Збройні сили отримають першу партію міцніших бронетранспортерів.

Поділитися

з питань співпраці (093) 813-75-44 vistinews.kh@gmail.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється при вказуванні посилання на безпосередню адресу матеріалу і згадуванні назви visti.news. Матеріали з позначкою “реклама” публікуються на правах реклами, відповідальність за зміст несе рекламодавець. © Усі права захищені, 2023