Дивіться «ВІСТІ» на кабельному телеканалі “Трiолан.INFO”

Харківська філармонія: Piano 119: Бела Барток. Фортепіанна музика. Євген Громов + Лекція в фойє (18.09)

18 вересня о 18:00 в Харківської філармонії в рамках напрямку Piano 119 відбудеться сольний концерт київського піаніста Євгена Громова з монографічною програмою, що містить в собі головні фортепіанні твори геніального угорського композитора Бели Бартока, написані ним до 1926 року включно.

ПОРТРЕТ-МОНОГРАФІЯ

Фортепіанна творчість 1908—1926 рр.

УВАГА! Перед початком концерту у фойє органної зали відбудеться відкрита вступна лекція.

Початок лекції: 18:00 (вхід вільний)

Початок концерту: 18:30 (вхід за квитками)

Ведуча / лектор: Юлія Ніколаєвська

***

Бела Барток — всесвітньо визнаний композитор, піаніст і фольклорист, один з найбільших майстрів в історії музики.

90 років тому в рамках свого європейського концертного турне Барток відвідав Харків. 6 січня 1929 року в читальному залі бібліотеки ім. Короленка відбувся його сольний концерт, в якому він виконав ряд власних фортепіанних творів, а також кілька п’єс свого колеги, соратника і близького друга Золтана Кодая, музику якого невтомно популяризував.

Харків’яни гаряче прийняли закордонного гастролера, і Барток згодом  дуже тепло відгукувався про наше місто.

Цим концертом ми хочемо привернути увагу до музики Бартока у зв’язку із важливою для міста датою, відсвяткувати її, а також вшанувати самого Бартока — великого музиканта і видатну особистість.

Євген Громов, піаніст, один з найбільш ерудованих музикантів України, відомий у світі фахівець із Нової та авангардної музики.

Євген відомий своїми вивіреними концептуальними тематичними програмами, твори в яких взаємодіють на безлічі різноманітних рівнів: від музичного до філософського та літературного.

Такий підхід дозволяє широко і повно розкривати тематику концертів, показувати досліджувану тему з усіх боків та діставатися до її суті.

За плечима музиканта близько 100 світових і українських прем’єр.

На сайті піаніста представлені хвалебні відгуки класиків післявоєнного музичного авангарду: Куртага, Сильвестрова, Кнайфеля та інших.

Євген стажувався у П’єра Булеза, особисто знайомий з Лучано Беріо, Андре Букурешлевим, Гельмутом Лахенманом, Елліотом Картером, Петером Етвьошем та багатьма іншими композиторами і музикантами, ключовими фігурами музики XX і XXI ст.

Музика Бартока знаходиться у сфері постійних інтересів і досліджень Євгена. Програма концерту, яку він склав для Харкова, вивірена до найдрібніших деталей — справжній портрет Бартока як композитора і піаніста в роки розквіту його таланту і творчості. За насиченою змістовністю і багатовимірністю висловлювання її без перебільшення можна порівняти з великою науковою працею.

Фортепіанна музика Бартока в подачі Євгена Громова за своєю внутрішньою енергією, напруженням і емоційною силою залишає позаду навіть найдрайвовіший рок, а по проникливості і ліричності — балади того ж жанру.

Подробиці та детальна програма на сторінці концерту: https://www.facebook.com/events/366685930923167/

◼ Вартість квитків: 60-140 грн.

Квитки: https://kharkov.internet-bilet.ua/events/31715/piano-119-bela-bartok-fortepiannaya-muzika-evgeniy-gromov

Поділитися

з питань співпраці (093) 813-75-44 vistinews.kh@gmail.com

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється при вказуванні посилання на безпосередню адресу матеріалу і згадуванні назви visti.news. Матеріали з позначкою “реклама” публікуються на правах реклами, відповідальність за зміст несе рекламодавець. © Усі права захищені, 2023