Дивіться «ВІСТІ» на кабельному телеканалі “Трiолан.INFO”

Харків: Запобіжний підозрюваному Козлюку та конфлікт на Барабашово

Момент вистрілу в оператора Вадима Макарюка та тікаючий натовп на телефон зняли випадково. У цей час Вадим біжить через перехрестя від натовпу переслідувачів. Що женуться саме за ним, чутно з вигуків.

Стрілком є Сергій Козлюк. Він сам це підтвердив. Мовляв, тікав і дістав стартовий пістолет. Щоб покликати поліцію.

Сергій Козлюк, підозрюваний:

Драка началась, толкнули в спину меня. Люди все побежали, я побежал в ту сторону. Почему стрелял? Была крайняя необходимость совершить этот выстрел. Переживал, что меня могут побить.

До слова, до моменту гонитви троє молодиків, серед яких чоловік схожий на Козлюка підходили до оператора. Ці кадри також є в мережі.

Прокуратура звинувачує 26-річного молодика у погрозах або нападі на журналіста групою осіб, перешкоджанню його діяльності та хуліганстві. Просять для Козлюка тримання під вартою без застави. Щоб усунути ризик тиску. Інших нападників у поліції наразі не встановили. Адже після того, як Вадим перетнув перехрестя його наздогнав натовп невідомих і більше десятка молодиків лупцювали його ногами. Про це він розповів перед реанімацією.

Віта Дубовик, прес-секретарка прокурора Харківської області:

Досудове розслідування триває. Ми сподіваємося, що поліція в найкоротші терміни встановить інших учасників цих подій, і кожен із них буде відповідати за те, що він зробив.

Захист підозрюваного “стрілка” не вважає його винним у побитті журналіста. Говорять, він сам постраждав під час сутички.

Євген Самойлов, адвокат підозрюваног:

Подозреваемому предъявляют, в том числе группу лиц, но группа лиц не установлена. Мы же видим, что подозреваемый не наносил никаких ударов.

У справі вже допитані більше сотні осіб, відео з камер спостереження вивчають експерти, щоб відтворити події вечора 7 червня, коли і сталися заворушення на ринку Барабашово.

У бійці постраждав не тільки оператор, але і ще 6 людей.

При цьому побиття декого з постраждалих відбувалося за метр від кордону поліції.

Вадим вже 5-тий день в реанімації. У нього крововилив у мозок.

Костянтин Черемський, завідувач реанімаційним відділенням міської лікарні:

Наразі хворий знаходиться у відділенні реанімації та інтенсивної терапії. Стан хворого оцінюється як стабільно важкий.

У п’ятницю події розгорнулися за один із торгових павільйонів. За словами адміністрації, підприємця-ветерана АТО вчергове не впустили до його ж павільйону.

Сергій Зайцев, прес-секретар ТЦ “Барабашова”:

Молодики, які позиціювали себе як представники Національного корпусу просто виставили його на вулицю. Людина звернулася до своїх побратимів з ветеранської організації АТО, які прибули на місце.

Підприємці підтверджують, біля павільйону дійсно черговий конфлікт. Але причина зовсім інша:

Есть человек, который строил этот магазин. У него документы на то, что он строил этот магазин, но сейчас в связи с такой же ситуацией он АВЭКу не платит, договор не продлевает. АВЭК делает номинального хозяина, фикцию.

Ситуація, про яку говорить підприємець стосується продовження договорів оренди та авансових платежів на низку павільйонів. Підприємці називають платіжки фіктивними та захмарними.

Сергій Ліньков, підприємець:

С каждого предпринимателя за продление договоров просить 100 долларов где-то ориентировочно за кв м. Плюс 2 месяца 21 года, то есть на 3 года авансовій платеж. То есть конкретно с меня, я примерно посчитал, я лично должен біл отдать непонятно за что.

Одна сторона називає загальний конфлікт на ринку локальним і вигідним ініціативним групам, що розхитують ситуацію в економічних цілях.

Сергій Зайцев, прес-секретар ТЦ “Барабашова”:

У них бажання представити цей конфлікт глобальним.

Інша говорить про десяток правопорушень і напади.

Ігор Блохін, раніше побитий підприємець:

Было совершено нападение, 2 человека с кастетами избили меня по голове, чтобы остальные предприниматели знали, чем закончится противостояние.

Підприємці говорять, що в п’ятницю з різних сторін були орендарі, адміністрація, охоронна фірма, організація атошників, невстановлені групи людей та Національний корпус. Кожна сторона факт причетності до бійок та побиття Вадима Макарюка заперечує.

Едуард Буднік, член Національного корпусу, підприємець:

Те люди, которые действовали по совершенно нечеловеческим способом – среди них были какие-то спортсмены иногородние, которые затесались в толпу. Они абсолютно неадекватно действовали.

На час розслідування справи Сергій Козлюк, що прославився вистрілом, проведе під домашнім арештом із носінням електронного браслета. Чоловік як і прокуратура запобіжний будуть оскаржувати в апеляції.

Харківські журналісти звернулись із відкритим листом до міністра внутрішніх справ з вимогою розслідувати всі напади на представників ЗМІ. Також факт нападу на Вадима Макарюка засудив представник ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Арлем Дезір.

 

 

Поділитися

з питань співпраці (093) 813-75-44 vistinews.kh@gmail.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється при вказуванні посилання на безпосередню адресу матеріалу і згадуванні назви visti.news. Матеріали з позначкою “реклама” публікуються на правах реклами, відповідальність за зміст несе рекламодавець. © Усі права захищені, 2023