Дивіться «ВІСТІ» на кабельному телеканалі “Трiолан.INFO”

Харків: Зайцева та Дронов залишаться у СІЗО до січня

У Харкові Олені Зайцевій і Геннадію Дронову подовжили запобіжні заходи, як стало відомо Вісті Ньюс. Обидва водії до 5-го січня лишаться в СІЗО. У Київському суді відбулося чергове засідання у справі про ДТП. Про перебіг слухання дізналися наші журналісти.

7-го листопада суддя Київського райсуду подовжив запобіжні заходи для обвинувачених в аварії на Сумській. Олена Зайцева та Геннадій Дронов лишаться в СІЗО до 5-го січня, застава як і раніше не передбачена. Планувалося, що на цьому ж слуханні озвучать результати нової експертизи. Клопотання про неї подавав адвокат Геннадія Дронова. Її провели фахівці харківського Інституту Бокаріуса. Мета – визначити межі перехрестя і те, де зупинився водій Фольксваген Туарег. У середу заслухати експертів не змогли – адвокат Сергій Перепелиця попросив час ознайомитися з новими даними. Захист постраждалих родин, зокрема, адвокат Лариса Матвєєва зробила перший аналіз отриманої експертизи.

Лариса Матвєєва, адвокатка кількох постраждалих родин:
Є відсилання до попередніх експертиз, жодним чином не спростовані висновки попередніх експертиз. Підтверджено факт того, що Дронов знаходився на території перехрестя, і визначено, що Дронов повинен був користуватися світлофором, який знаходиться по напрямку його руху.

У прокуратурі також ознайомилися з результатами експертизи.

Віта Дубовик, прес-секретар прокуратури Харківської області:
По результатам експертизи для нас несподіванок немає. Ми вважаємо, що експертиза підтверджує всі ті факти, які наявні в обвинувальному акті й всі ті факти, які потім прокуратура надавала суду для винесення рішення.

Прокуратура як сторона обвинувачення для доведення вини обох осіб, які знаходяться на лаві підсудних, ми вже надали. Тому вважаємо, що на даний момент у суді є достатньо доказів для того, щоб винести обвинувальний вирок обом особам.

Наступне засідання відбудеться вже 13-го  листопада. Тоді суд має заслухати експертів Інституту Бокаріуса та продемонструвати матеріали.

Поділитися

з питань співпраці (093) 813-75-44 vistinews.kh@gmail.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється при вказуванні посилання на безпосередню адресу матеріалу і згадуванні назви visti.news. Матеріали з позначкою “реклама” публікуються на правах реклами, відповідальність за зміст несе рекламодавець. © Усі права захищені, 2023