Дивіться «ВІСТІ» на кабельному телеканалі “Трiолан.INFO”

Харків: За тиждень вирок суду у справі Зайцева-Дронов – дебати закінчилися

У Харкові за тиждень має бути вирок. Суд у справі ДТП на Сумській добігає кінця. За рік засідань закінчилися дебати, а суддя пішов до нарадчої кімнати. Перед винесенням вироку своє останнє слово сказали обвинувачені: Олена Зайцева та Геннадій Дронов.

:#кримінальніНовини, #новиниХаркова, #ХарківNews, вирок, Геннадiй Дронов, ДТП на Сумськiй, О, Олена Зайцева, топ новина

Останніми в судових дебатах виступили адвокати Олени Зайцевої. Усі троє наполягають на пом’якшуючих обставинах для водійки. Та акцентують, що другий водій більше винний у смертельному зіткненні.

Юлія Козир, адвокат Зайцевої:

Уразі дотримання Дроновим кожного з наведених пунктів правил дорожнього руху, Лексус міг би безперешкодно проїхати по тому перехрестю, по проїжджій частині, не вилетівши на тротуар. І люди б залишилися живі та неушкоджені.

Захист Дронова вимагає у суду повного виправдання своєму підзахисному. Та наполягає, що навпаки  більша провина саме на Зайцевій, яку ловили на обмані.

Сергій Перепелиця, адвокат Дронова:

Лексусу під керуванням Зайцевої взагалі не повинно було бути в місті на цьому світлофорі, тому що вона не мала права та документів керувати даним автомобілем, тобто можна казати, що у нас порушення взагалі відбулося за день або два до цієї ДТП.

Перед тим, як видалитися в нарадчу кімнату суддя Віктор Попрас дав слово обом обвинуваченим. Геннадій Дронов зачитав 2 аркуші написані від руки  називає трагедію на Сумській нещасним випадком, який ніхто не міг передбачити. Сказав, що діяв як і всі водії та готовий продати машину та віддати гроші сім’ям потерпілих.

Геннадій Дронов, обвинувачений:

Я не прошу смягчить мне меру наказания, так как из всего судебного процесса я убедился, что это бесполезно. Я не единожды просил прощения, и в суде, и в камере перед богом. Я каждый день прошу прощения. Я прошу его сейчас, за то что я оказался на том перекрестке.

Олена Зайцева, обійшлася без промов. Протягом усього півторарічного слухання вона виступала всього кілька разів, від коментарів відмовлялася.

Олена Зайцева, обвинувачена:

Я раскаиваюсь и мне, действительно, очень жаль. Я готова нести любое наказание, которое мне назначит суд. Спасибо.

У прокуратурі ще раз відзначили  у ході слідства зібрали всі докази, які засвідчують однакову провину і Зайцевої, і Дронова. Тому просять максимальне покарання – 10 років кожному.

Віта Дубовик, прес-секретар прокуратури Харківської області:

Сподіваюся, вже за тиждень ми отримаємо справедливий вирок у цьому кримінальному провадженні. Прокуратура чітко визначила свою позицію  для нас справедливий вирок  це 10 років позбавлення волі кожному з обвинувачених.

Віктор Попрас буде в нарадчій кімнаті до 26-го лютого. За тиждень у справі на Сумській врешті буде поставлена крапка. Нагадаємо, аварія вбила 6 людей, і 6 постраждали.

Поділитися

з питань співпраці (093) 813-75-44 vistinews.kh@gmail.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється при вказуванні посилання на безпосередню адресу матеріалу і згадуванні назви visti.news. Матеріали з позначкою “реклама” публікуються на правах реклами, відповідальність за зміст несе рекламодавець. © Усі права захищені, 2023