Дивіться «ВІСТІ» на кабельному телеканалі “Трiолан.INFO”

Харків’янин знову Чемпіон Європи з шашок-64 – Юрій Анікєєв у фіналі обіграв росіянина

Удруге спортсмен із Куп’янська Юрій Анікєєв виграв Чемпіонат Європи з шашок-64. В українця чемпіонство 2021-го року та 2019-го. У 2018 він став Чемпіоном Світу з шашок-64.

У фіналі Юрій Анікєєв переміг російського шашиста Олександра Георгієва. У пів фіналі здолав СергіяБелошєєва – спортсмена з Криму, який в 2014 році змінив спортивне громадянство з українського на російське.

Цікаво, що і третє місце на ЧЄ в України. Його посів дніпрянин Фелікс Шепель.

Нагадаємо, що харків’янин Анікєєв в 2016 році був дискваліфікований за політичними мотивами, без пояснення конкретних причин. Як вважає сам спортсмен, його дискваліфікували за вишиванку та полеміку в ЗМІ. Але українець виграв Міжнародний спортивний суд в Лозанні. Суд виніс рішення у справі українського гросмейстера з шашок: скасував дискваліфікацію Юрія Анікєєва.

Поділитися

з питань співпраці (093) 813-75-44 vistinews.kh@gmail.com

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється при вказуванні посилання на безпосередню адресу матеріалу і згадуванні назви visti.news. Матеріали з позначкою “реклама” публікуються на правах реклами, відповідальність за зміст несе рекламодавець. © Усі права захищені, 2023