Дивіться «ВІСТІ» на кабельному телеканалі “Трiолан.INFO”

Харків’янин Артемій Сурін – перший українець, що здійснив кругосвітню подорож. 280 днів мандрів

280 днів, 130 країн, 101 тисяча кілометрів і 3 національні рекорди. Артемій Сурін – перший українець, який здійснив навколосвітню подорож за суворими правилами “Великого кола”, як стало відомо Вісті Ньюс. Він йшов, їхав, плив, але жодного разу не скористався літаком. Харків’янин навідав усі континенти та пересік усі меридіани, двічі екватор, бачив пустелі, льодовики, океани, найвіддаленіший острів Піткерн і все це відзняв квадрокоптером. Велику подорож обіцяє показати в документальному фільмі. Про що мріє людина, яка, здається, бачила все на світі дізналися наші журналісти.

Баскетбольний майданчик став меншим. Це перше, що помічає Артемій на знайомих із дитинства харківських вулицях. Миттєво знайомиться зі спортсменами і вже з м’ячем біля кошика.

Артемій Сурін перший українець, що наважився і здійснив навколосвітню подорож за правилами Лондонського королівського географічного товариства. Жодних авіаперельотів і десяток суворих умов від мандрівників позаминулих століть. Чоловік подорожував 280 днів. У жовтні 18-го старт, у липні 19-го фініш.

На изображении может находиться: 1 человек, улыбается, облако, небо, океан, на улице, природа и вода

Артемій Сурін, перший українець, що здійснив навколосвітню подорож:

У 17 році, коли мій батько пішов із життя, який, насправді, це він був натхненником на всю цю любов до подорожей. Я зрозумів, що життя дуже швидко минає. І ти ніколи не знаєш, що буде далі, тому просто потрібно це робити. Інакше у старості ти просто собі це не пробачиш.

На изображении может находиться: 1 человек, улыбается, борода и шляпа

Тепер чоловіку є про що розповісти на старості. Лиш маленька частка від побаченого це 6 континентів, 3 океани, льодовики та космічна тиша нічної пустелі.

Навколосвітню подорож здійснили тисячі людей, але українець першим у світі зняв мандрівку з квадрокоптера. У листопаді презентує фільм про свою подорож. Його супутниками стала знімальна команда. Але деякі ділянки йшов сам чи з місцевими провідниками. Але окрім райських куточків побачив і пекло. Українського блогера безпідставно заґратували в Ірані, звинувативши у шпіонажі. Від довічного ув’язнення, а можливо і страти рятували на рівні держави.

Артемій Сурін, професійний мандрівник:

Це просто антилюдяна система, тому я просто хочу побажати мандрівникам бути дуже-дуже обережними в цих країнах. Навіть якщо ви селфі робите якщо там буде лінія електропередач, то це стратегічний об’єкт і ви за це потрапите до тюрми і будете звинувачені в шпіонажі. Це дивно, це нонсенс, це абсурд, але насправді так є.

На изображении может находиться: один или несколько человек, небо, гора, природа и на улице

Мандрівник три місяці просидів над картами, щоб розробити маршрут. Вибудував так, щоб весь час на шляху було літо та не було Росії. Туди українцю в’їжджати заборонено. Сурін першим серед співвітчизників потрапив на найбільш віддалений тихоокеанський острів Піткерн, де живуть усього 49 людей. А ще зустрівся з глобальною проблемою людства сміттям.

Школу мандрівник закінчив із 4 по географії. Уперше виїхав за кордон у 24 роки. Але сам заробив гроші на свою мрію кругосвітка обійшлася в 130 тисяч доларів. Хоча говорить, для подорожі планетою без відеосупроводу та з літаками треба втричі менше. А у валізі мають бути лише 3 речі паспорт, смартфон і банківська картка. У випадку Артемія ще й капелюх.

На изображении может находиться: 1 человек, улыбается, борода, шляпа и на улицеАртемій Сурін, автор документального фільму про навколосвітню подорож:

Коли в Києві ти виходиш з ним, то тебе починають люди впізнавати, вітатися, вітати з поверненням, коли без нього ніхто не впізнає.

Якщо ви, дійсно, хочете зробити навколосвітку, то питання зовсім не в бюджеті і зовсім не в інших обставинах. Питання лише в одному в вашому рішенні.

Здійснюючи одну мрію, Артемій вже знайшов собі наступну. За 101 тисячі кілометрів від дому зрозумів, що понад усе любить Батьківщину. Почав спілкуватися українською та в кожній країні, де побував лишив запрошення Welcome to Ukraine!

Артемій Сурін, пропагує Україну у світі:

Я мрію, щоб Україна стала дуже успішною з точки зору туризму та іміджу країни. Тому що ми маємо величезний потенціал. Це я можу сказати відповідально, тому що порівняв зі 130 країнами.

На изображении может находиться: 1 человек, улыбается, стоит, гора, небо, на улице и природа

Фото facebook.com

Поділитися

з питань співпраці (093) 813-75-44 vistinews.kh@gmail.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється при вказуванні посилання на безпосередню адресу матеріалу і згадуванні назви visti.news. Матеріали з позначкою “реклама” публікуються на правах реклами, відповідальність за зміст несе рекламодавець. © Усі права захищені, 2023