Дивіться «ВІСТІ» на кабельному телеканалі “Трiолан.INFO”

Харків’янин Антон Коробов став чемпіоном Європи з шахів! Збірна України перша в Європі

Антон Коробов став чемпіоном Європи з шахів. Спортсмен грав у складі збірної команди України, яка теж перша на чемпіонаті Європи з шахів.

Турнір пройшов із 12 по 21 листопада у словенському Четежі.

До складу команди крім харківського гросмейстера також увійшли Андрій Волокитін, Юрій Кузубов, Кірілл Шевченко та Володимир Онищук.

Чемпіонат українці пройшли без жодної поразки й набрали в 9 турах 14 очок. Обіграли Швейцарію, Норвегію, Грузію, Росію і Вірменію, та зіграли унічию з Румунією, Іспанією, Голландією і Азербайджаном.

Друге місце було за збірною Франції, яка набрала також 14 очок, але за додатковими показниками поступалася українцям. Третє місце – за поляками.

Жіноча збірна України, у складі якої грала харків’янка Анна Ушеніна, опинилася за крок від медалі, посівши 4 місце. У 9 турах українки набрали 12 очок – 5 перемог, 2 нічиї та 2 поразки. За додатковими показниками збірна поступилася команді Азербайджану, яка посіла третє місце. Срібні нагороди вибороли грузинки (15 очок), а перше місце посіли росіянки (18 очок).

Поділитися

з питань співпраці (093) 813-75-44 vistinews.kh@gmail.com

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється при вказуванні посилання на безпосередню адресу матеріалу і згадуванні назви visti.news. Матеріали з позначкою “реклама” публікуються на правах реклами, відповідальність за зміст несе рекламодавець. © Усі права захищені, 2023