Дивіться «ВІСТІ» на кабельному телеканалі “Трiолан.INFO”

Харків’яни у День Соборності створили рушниковий ланцюг

22 січня в Україні відзначають День Cоборності. Вже традиційно у різних населених пунктах вибудовують живі ланцюги як символ Акту возз’єднання Української народної республіки (УНР) і Західноукраїнської народної республіки (ЗУНР). Злука цьогоріч відзначає 100-річчя проголошення.

Харків'яни у День Соборності створили рушниковий ланцюг

З’єднали рушниками на вічність разом. У Харкові День Соборності почали відзначати з символічної акції “Обереги України”. Біля пам’ятника Тарасу Шевченку городяни створили рушниковий ланцюг. Флешмоб до 100-річчя Злуки організували члени всеукраїнського товариства “Просвіта”, які були учасниками перших в Харкові ланцюгів єдності ще в 1991 році.

Галина Куц, організаторка акції до Дня Соборності України:

Оце, що я зараз тримаю, схоже на Петриківський розпис, це у нас символізую схід, східну Україну, а там далі рушник із ромашками й маками символізує західну, тобто ми спеціально 2 різні полотнища взяли, що показати, що коли ми зв’яжемо їх жовто-блакитним прапором, що Україна єдина. Вона має різні рушники, різні обереги, але наша єдність у різноманітті.

Акція пройшла під закликом “не відпускати руки з рушника”, який є своєрідним оберегом і щитом від розбрату в Харкові зокрема та в Україні в цілому.
У цей же час сотні містян поклали квіти до підніжжя Кобзарю. 22-го січня городяни традиційно в центрі міста виконують гімн. А вже надвечір тут пройде ланцюг єднання, що збере разом активістів і перехожих.

Поділитися

з питань співпраці (093) 813-75-44 vistinews.kh@gmail.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється при вказуванні посилання на безпосередню адресу матеріалу і згадуванні назви visti.news. Матеріали з позначкою “реклама” публікуються на правах реклами, відповідальність за зміст несе рекламодавець. © Усі права захищені, 2023