Дивіться «ВІСТІ» на кабельному телеканалі “Трiолан.INFO”

Харків святкуватиме день народження Баха – 333 роки

Харків святкуватиме 333 роки видатного композитора буквально у всьому місті та за десятком сценаріїв, як стало відомо Вісті Ньюс. Шукайте та знайдете “Класичного Баха” у виконанні найкращих солістів України, “Дитячий Бах-марафон“, “Бах на фортепіано, скрипці, гобої” і врешті класика зазвучить на найкращому органі України, в органному залі Харківської обласної філармонії.

Йоганну Себастьяну Баху 333 роки. Для Харкова – це привід послухати класику з розмахом. Великий концерт відбудеться вже цієї середи у рамках проекту “KharkivMusicFest”. У філармонії зіграє великий український з’єднаний оркестр.

Станіслав Христенко, арт-директор KharkivMusicFest:

Харьков станет культурным центром всей страны, съедутся музыканты с большинства областных центров – Львов, Одесса, Днепр, Хмельницкий, Черновцы, Ивано-Франковск, Киев, Харьков и вместе будут играть ко дню рождения Баха.

Грати Баха будуть і в рамках проекту «Art&piano: грай яскраво». Для цього відомі харківські художники та дизайнери розмалювали 9 музичних інструментів. Так з’явилися Янгол музики, піаніно Щастя, Турбо, морська зірка – у кожного автора своя концепція.

Костянтин Зоркін, художник:

Это должно вызывать ощущение уюта, какой-то старой вещи, которую жалко выкинуть, поэтому ее перешивают, перешивают…Пришлось немножко побутофорить, я сымитировал нитки при помощи проволки и вырезал деревянные пуговицы. И самое главное, что мне хотелось ввести – это карманы. Т.к., пианино не очень удобное в быту, на него кладут вещи, но если оно играет, то на нем должны быть карманы. Я сделал 3 кармана, сделать из пианино что-то типа одежда – это интересно.

На цих інструментах-інсталяціях також зможуть зіграти всі охочі.

Сергій Жуковський, голова ГО “День Музики”:

Этот проект это не только наша заслуга, оргкомитета, это заслуга города, области и тех людей, муз.школ, которые презентовали нам безвозмездно инструменты. Они будут служить во имя искусства, после мы вернем их в школы, часть планируем продать на аукционе и на вырученные инструменты купить новые для тех же муз.школ.

До вподоби класика і маленькій Поліні, дівчина навчається в музичній школі вже 3 роки.

Поліна музикант:

Когда человек слышит музыку, его музыка радует.

21-шого березня Бах буде лунати й в ефірі радіостанцій, будуть проведені екскурсії «Бах у Харкові» для туристів і містян.

Поділитися

з питань співпраці (093) 813-75-44 vistinews.kh@gmail.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється при вказуванні посилання на безпосередню адресу матеріалу і згадуванні назви visti.news. Матеріали з позначкою “реклама” публікуються на правах реклами, відповідальність за зміст несе рекламодавець. © Усі права захищені, 2023