Дивіться «ВІСТІ» на кабельному телеканалі “Трiолан.INFO”

Харків – суд скасував подорожчання проїзду, мерія подаватиме апеляцію

Харківська прокуратура розпочала кримінальне провадження за фактом невиконання рішення суду Харківською міськрадою, як стало відомо Вісті Ньюс. Йдеться про умисне невиконання судового рішення службовими особами.

А саме про невиконання рішення Харківського окружного адміністративного суду від 19-го лютого за позовом щодо призупинення рішення виконкому міськради про підняття тарифів на проїзд у метрополітені, трамваях і тролейбусах. Згідно з ним, на час розгляду скарги по суті, дія нових тарифів, введених з 7-го лютого, призупинена. Тобто вартість проїзду має бути такою, яка була до введення нових тарифів: метрополітен – 5 грн, наземний електротранспорт – 4 грн. Проте станом на ранок 20-го лютого тарифи в громадському транспорті не були приведені до відповідності. До суду напередодні звернулися активісти та юристи Харківського антикорупційного центру. Перед початком засідань у вівторок біля будівлі суду зібрався мітинг працівників комунальних транспортних підприємств. На ранок середи у мерії прокоментували судове рішення.

Заступник Харківського міського голови з питань інфраструктури міста Євген Водовозов заявив, що рішення суду є політично вмотивованим і наголосив, що на рішення про зниження тарифів будуть подавати апеляцію. У свою чергу місцеві антикорупціонери обіцяють на своїй сторінці у Фейсбук опублікувати алгоритм дій пасажирів громадського транспорту з порадами від юристів  як краще діяти в ситуації з оплатою проїзду. У мерії ж пообіцяли розробити систему лояльності для пасажирів.

Поділитися

з питань співпраці (093) 813-75-44 vistinews.kh@gmail.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється при вказуванні посилання на безпосередню адресу матеріалу і згадуванні назви visti.news. Матеріали з позначкою “реклама” публікуються на правах реклами, відповідальність за зміст несе рекламодавець. © Усі права захищені, 2023