Дивіться «ВІСТІ» на кабельному телеканалі “Трiолан.INFO”

Харків: Сергій Жадан отримав звання почесного доктора та привітав з початком навчання

Сергій Жадан на своїй сторінці у facebook написав:

Дякую своїй альма-матер, Харківському національному педагогічному університету імені Сковороди, за звання почесного доктора.

Для мене це справді велика честь. Приємно було побачити свого ректора, колег, із якими працював, приємно було привітати першокурсників. Всієї “урочистої промови” викладати не буду, вона вийшла дещо сентиментальна, але ось пару абзаців:

Чому мені подобається згадувати й говорити, що я випускник Харківського педагогічного? Тому що, говорячи це, я говорю не просто про абревіатуру, не просто про диплом, який у мене є. Я говорю передусім про людей, із якими мені свого часу пощастило познайомитись і мати справу. Про своїх викладачів. Про своїх одногрупників. Про студентів, яким я встиг повикладати. Для мене Харківський педагогічний це в першу чергу саме вони – люди, які наповнюють своїми голосами ці коридори, люди, які своїми знаннями рухають уперед нашу освіту. Це ті речі, за які справді хочеться дякувати: можливість перетнутись у житті з такою кількістю фантастичних, талановитих і надзвичайно делікатних людей, які наповнюють тебе не просто знаннями – які в принципі наповнюють твоє життя сенсом.

Я справді час від часу згадую своїх викладачів. І справді, говорячи не на камери і не для протоколу, вдячний їм за те, що вони навчили мене любити літературу, та і взагалі – навчили любити. Це дуже дорога наука, її справді важко оцінити, за неї лишається хіба що дякувати. А, щоби дякувати, важливо пам’ятати. Я, скажімо, чудово пам’ятаю, що свій перший іспит у цьому вузі я складав Леоніду Володимировичу Ушкалову. Професору Ушкалову, який пішов від нас цього року і якого нам усім так не вистачає. Лишається пам’ять, лишається відчуття вдячності.

Певен, що на вас попереду, ближчим часом, ось прямо тепер, чекають передусім відкриття – відкриття своїх викладачів, відкриття одне одного. Вам сьогодні багато всього бажали, я можу лише долучитись до цих щедрих і щирих побажань і побажати вам не змарнувати цього часу, не змарнувати цієї можливості, відчути ці п’ять років максимально повно, використати їх максимально раціонально. Відчути й запам’ятати. Зрештою, в цьому світі не так багато речей, які залежать цілком від нас. Але ось наше почуття вдячності – воно формується саме нами. Формується щодня. Фіксуючи наше минуле. Й визначаючи наше майбутнє.

Всіх із початком нового навчального року!

Поділитися

з питань співпраці (093) 813-75-44 vistinews.kh@gmail.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється при вказуванні посилання на безпосередню адресу матеріалу і згадуванні назви visti.news. Матеріали з позначкою “реклама” публікуються на правах реклами, відповідальність за зміст несе рекламодавець. © Усі права захищені, 2023