Дивіться «ВІСТІ» на кабельному телеканалі “Трiолан.INFO”

Харків: Реабілітація військових в рамках програми МАШАВ

Як краще розробити програму реабілітації для військового? Як надати бійцям необхідну психологічну допомогу? Що пришвидшить адаптацію воїнів після повернення з фронту? Усе це харківські спеціалісти обговорять із найдосвідченішими в цих питаннях фахівцями. Протягом 10 днів ізраїльські медики ділитимуться своїм досвідом з українцями. Навчання пройдуть в рамках програми МАШАВ.


Потреба в професійних реабілітологах в Україні зросла з огляду на тривалий конфлікт на сході країни.
Юлія Світлична, губернатор Харківської області:
Тому що стикаємося із великою кількістю нестандартних та неординарних випадків у лікуванні, до яких долучаються наші спеціалісти. Але ми не маємо практики, не маємо тих засобів, які нам негайно і зараз потрібні.
Ізраїльська медицина визнана експертами однією з найкращих у світі. Тож візит закордонних колег допоможе українським медикам отримати відповіді на проблемні питання.
Реут Шапір Бен-Нафталі, перший секретар посольства Ізраїлю в Україні:
Ізраїльський досвід виявився як ніколи доречним в українських реаліях, аби повернути тих воїнів, що постраждали у результаті конфлікту, для того аби працювати над іншими наслідками їхньої участи в цьому конфлікті і повернути їх до нормального життя якнайшвидше.
Протягом 10 днів ізраїльські медики передаватимуть свій досвід та знання медиками у різних містах країни. Крім цього буде вирішено питання про створення спеціального навчального центру для реабілітологів на базі Харківського науково-дослідного інституту протезування.
Юлія Світлична, губернатор Харківської області: 
…який буде надавати можливість готувати фахівців, обмінюватися досвідом, створювати спеціальну програму під ту особу, яка цього потребує та дивитися за тим, як проходить реабілітація складних травм. Для того щоб якнайшвидше люди поверталися до нормального життя.
Нагадаємо, що програма МАШАВ діє в Україні з 2014 року. Мета її – поділитися досвідом роботи під час збройного конфлікту. Лише у 2017 кількість спеціалістів, що скористалися курсами сягнула сотні.

Поділитися

з питань співпраці (093) 813-75-44 vistinews.kh@gmail.com

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється при вказуванні посилання на безпосередню адресу матеріалу і згадуванні назви visti.news. Матеріали з позначкою “реклама” публікуються на правах реклами, відповідальність за зміст несе рекламодавець. © Усі права захищені, 2023