Дивіться «ВІСТІ» на кабельному телеканалі “Трiолан.INFO”

Харків пам’ятає – четверті роковини кривавого теракту біля Палацу Спорту

У Харкові 22-го лютого 2015 року вибух під час ходи убив чотирьох людей. Загинули школяр Данило Дідик, правоохоронець Вадим Рибальченко та двоє активістів: Микола Мельничук та Ігор Толмачов. Дев’ятеро людей отримали травми. Жертв і поранених могло бути набагато більше, якби вибух не прийняла лишена на узбіччі автівка. Мирний мітинг тоді був присвячений річниці від дня зриву антиукраїнського зібрання в Харкові. Того ж дня в Харкові очікували приїзд Віктора Януковича, але він втік з України. З квітня 15 року тривають суди щодо трьох обвинувачених у першому в історії України теракті. Прокуратура закінчила надання доказів, а кожне друге засідання у слуханні переносили через скарги на хвороби обвинувачених. Відтепер щороку вбитих згадують новою ходою  до меморіального каменя приносять квіти сотні містян. Приходять ті, хто йшов проспектом 4 роки тому і дивом не постраждав від вибуху.

Тетяна Сухорукова, сестра вбитого Вадима Рибальченка:

Він живе серед нас, його пам’ять жива і досі. Тому я не можу сказати  він був. Він є! Це світла людина, яка охороняла спокій мами, спокій мене, батька і всіх громадян, бо він обрав таку професію.

Юрій Данильченко, прокурор Харківської області:

Предоставили суду все необходимые доказательства вины подсудимых, и мы были в ожидании справедливого приговора, но так случилось по объективным обстоятельствам, что изменился состав суда. И мы начали все сначала. На повторных заседаниях наши прокуроры повторно предоставили все доказательства вины.

Поділитися

з питань співпраці (093) 813-75-44 vistinews.kh@gmail.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється при вказуванні посилання на безпосередню адресу матеріалу і згадуванні назви visti.news. Матеріали з позначкою “реклама” публікуються на правах реклами, відповідальність за зміст несе рекламодавець. © Усі права захищені, 2023