Дивіться «ВІСТІ» на кабельному телеканалі “Трiолан.INFO”

Харків обстріляли з Гіацинтів – росіяни 23 липня ударили по центру міста

23 липня росіяни вчергове обстріляли житлові масиви центральної частини Харкова. Є один поранений.

Удар зруйнував житловий будинок. Друге постраждале місце – територія освітнього закладу.

фото Володимир Павлов
фото Володимир Павлов

Вибухи пролунали близько 6.30. Місцеві прокинулися від потужного удару. Кинулися до місця обвалу, щоб врятувати можливих постраждалих з-під завалів.

очевидиця обстрілу:

Ми проснулися від якогось взрива. Чоловік раніше, я пізніше. Він виглянув у вікно, каже: якийсь дим дуже близько, збирай документи. Я тільки підскочила, знову сильний взрив. І уже посипалась штукатурка, ми вискочили на лесницю, лесниця вся в штукатурке, в диму. Вибігли в двірРома каже, це сусідній двір, ми знаєм, там живе людина. Він бігом вискочив – надо спасать. Побіг туди, ми стоїм всі в пилюкі. Всі перелякані. Ми побігли туди подивитися. Хлпці витащили Олега, викликали скору. Це було тільки 3 раз в цьому районі, що так близько. Мабуть, ми готові морально. І сподіваємося з божою помощю буде добре.

На щастя, чоловік отримав незначні травми – повідомили в прокуратурі. Від подальшої госпіталізації чоловік відмовився.

Дмитро Чубенко, речник прокуратури Харківської області:

Ворожа ракета влучила в 2-поверховий житловий будинок, на місці поранення отримав чоловік. Наразі він перебуває в задовільному стані. Можливо, навіть обійдеться без госпіталізації. Будівля майже повністю разрушена. Під завалами, за попередньою інформацією, нікого немає. Загиблих немає.

фото Володимир Павлов

У поліції поередньо назвали тип зброї, з якої обстріляли Харків.

Олена Бараннік, речниця поліції Харківщини:

Сьогодні вранці в Харкові пролунало декілька вибухів. За даними вибухотехнічної служби обстріли велися з радянської причепної пушки Гіацинт. Артилеристські снаряди осколково-фугасні калібром 152 мм. Влучили по цивільним об’єктам.

Інший снаряд влучив на подвір‘я одного з вищих навчальних закладів. У будівлі вишу були пошкоджені віконні проєми, а також частково зруйноване огородження.
На місці події працювали рятувальники та сапери ДСНС, працівники нацполіції та екстреної медичної допомоги.

фото Володимир Павлов

Поділитися

з питань співпраці (093) 813-75-44 vistinews.kh@gmail.com

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється при вказуванні посилання на безпосередню адресу матеріалу і згадуванні назви visti.news. Матеріали з позначкою “реклама” публікуються на правах реклами, відповідальність за зміст несе рекламодавець. © Усі права захищені, 2023