Дивіться «ВІСТІ» на кабельному телеканалі “Трiолан.INFO”

Харків на рідкісних фото в архітектурному стилі конструктивізму – презентація альбому

Історія українських міст у фото. У Харкові презентували майбутній альбом, присвячений яскравій сторінці життя міста  конструктивізму. Ця архітектура вирізняє Харків з-поміж інших населених пунктів. Проект побачить світ напередодні Дня міста. Команда авторів паралельно з серією книг про Харківщину почала видавати альбоми, в яких йдеться про інші міста, зокрема, Одесу.

Щороку новий альбом, а іноді й одразу кілька. Команда харків’ян укладає та видає фотоальбоми, присвячені історії міста та краю.

Габріел Михайлов, автор видань:

Архитектура – это застывшая история города. По ней мы можем отслеживать, как развивался наш город с начала века и до сегодняшних дней. У нас за десятилетия города меняются – вот Гонконг поменялся за 30 лет, его полностью не узнать. Также Сингапур и другие города.

У 2019-му автори презентують історію двох міст. Один з альбомів розказує про Харків під час Другої світової війни. Це перевидання збірки, яка вперше побачила світ 15 років тому.

Володимир Бисов, автор видань:

В этом альбоме очень много видов сверху. Потому что сверху как ни с какой другой точки видно, как, во-первых, устроен город, а, во-вторых, в каком он состоянии. То есть несколько таких фотографий, где видно, что Харьков, в есть центр, полностью нет ни одного целого здания. Ни одного. Весь центр, начиная от ныне площади Конституции до площади Розы Люксембург и вниз до суконных рядов – это все здание без крыш. Это выгоревшее, разбитое и так далее.

Укладачам вдалося знайти новий матеріал, тож альбом на третину оновили. Для цього в архівах різних країн провели серйозну дослідницьку роботу.

Габріел Михайлов, автор видань:

Для того, чтобы достать что-то, нужно системно поработать в архивах. К сожалению, не все архивы системны. Немецкие архивы, пришел, Харьков – это Харьков, Киев – это Киев. В наших архивах, пришел: Харьков – это Полтава, Донецк, что угодно. Поэтому мы работаем с архивами, посещаем исторические музеи.

Також автори презентували ілюстровані альбоми, присвячені Одесі. «Привіт з Одеси», заснований на листівках та історичних світлинах, і «Одеса. 1941-1944. Невідомі сторінки». Обидві роботи створювали разом із одеськими співавторами.

А вже в серпні команда дослідників обіцяє видати абсолютно новий фотоальбом зі знімками міста, на яких зображено будівлі в архітектурному стилі конструктивізму, який зародився в 30-х роках і є візитівкою Харкова тієї доби. Поки упорядники продемонстрували макет майбутнього альбому.

Поділитися

з питань співпраці (093) 813-75-44 vistinews.kh@gmail.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється при вказуванні посилання на безпосередню адресу матеріалу і згадуванні назви visti.news. Матеріали з позначкою “реклама” публікуються на правах реклами, відповідальність за зміст несе рекламодавець. © Усі права захищені, 2023