Дивіться «ВІСТІ» на кабельному телеканалі “Трiолан.INFO”

Харків: Многозвучно та многословно. В останнє зіграють концерт “МНОГО[СЛОВ]НО” (15.12)

Це вірші про любов. До тата, до міста, до різних речей, це роздуми про життя, смерть, самотність і згубні впливи особистості на саму себе, – говорить поетеса Наталі Кот.

15 грудня, в суботу вона та гурт “Юність Юнга” в складі Олега Каданова й Артема Дяста дадуть останній концерт з програмою “МНОГО [СЛОВ] НО”. Це вірші та пісні на слова Наталі в незвичайному музичному супроводі. Творці програми покажуть незвичне поєднання звуків, слів і тиші в двогодинному перфомансі.

Харків: Многозвучно та многословно. В останнє зіграють концерт “МНОГО[СЛОВ]НО” (15.12)

Вперше Кот, Каданов і Дяст виступили з цією програмою чотири роки тому. Музиканти спеціально для перфомансу створили гурт “Юність Юнга”. Основою виступу стали вірші Наталі, а звуковий супровід створювали разом, знаходячи в звичайних інструментах незвичне звучання, яке створює потрібну авторам програми атмосферу.

Хлопці використовують примочки для створення різних ефектів, десь просто стукають по деці гітари, – пояснює поетеса. – Наприклад, до одного з віршів дуже підходив якийсь скрегіт, Артем навіть думав використовувати смичок, але у мене під рукою виявилася пилка для нігтів, тепер вона – частина інструментарію.

Наталі Кот побудувала програму таким чином, щоб вірші, схожі за настроем, були в одному блоці. Вони перетікають один в одний, в пісні, мелодії змінюються шумами – вся програма поступово та м’яко пливе по залу, пояснюють учасники концерту.

Настрій концерту меланхолійний, тому іноді я бачу, як в залі хтось плаче, – ділиться Наталі Кот. – Заздалегідь прошу пробачення, що буде трохи сумно. Але щиро.

Самій поетесі теж сумно розлучатися з програмою, але потрібно реалізовувати нові плани. Незабаром вийде аудіозбірка віршів Наталі Кот, в якій читачами будуть відомі люди. Збірник “Початок” розділений на “чоловічу” та “жіночу” частини. Першою вийде “чоловіча”.

У мене є вірші, які я хотіла послухати у виконанні чоловіків. І декілька людей погодилися це зробити. Першим став Євген Фьодоров з Tequilajazzz, – згадує поетеса. – Це диво – з боку чути свої ж слова. У мене було відчуття, що це не я написала, а якийсь інший поет. І, що приємно – навіть дуже непоганий поет.

Крім Євгена Фьодорова, вірші читають музиканти Олег Каданов і Олександр Девяткин, поет Сергій Жадан, актори Олександр Маркін, Дмитро Петров, Вадим Норштейн, Сергій Савлук.

Дуже цікаво було співпрацювати з Сергієм Жаданом. В основному в проекті взяли участь музиканти й актори. А ось почути свої вірші у виконанні поета, який до того ж пише українською, було дуже незвично та круто. Основна частина голосів і музичних підкладок зроблена, тож ми дуже близькі до фіналу, – зізналася Наталі Кот. – Не хочу давати обіцянок, але сподіваюся, до весни встигнемо збірку випустити.

А нова концертна програма на зміну “МНОГО [СЛОВ] НО” обов’язково буде.

Ми вже почали придумувати нові звукові штуки, – поділилася поетеса.

Побачити та почути концерт “МНОГО [СЛОВ] НО” можна Heisenberg Pub (пр. Науки, 50) в суботу, 15 грудня, о 20:00.

Захід в Facebook: https://www.facebook.com/events/1133991563425525

Поділитися

з питань співпраці (093) 813-75-44 vistinews.kh@gmail.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється при вказуванні посилання на безпосередню адресу матеріалу і згадуванні назви visti.news. Матеріали з позначкою “реклама” публікуються на правах реклами, відповідальність за зміст несе рекламодавець. © Усі права захищені, 2023